16.2 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- DeurneGreenteam Panhuijzen dit jaar met twee wagens in de race bij Morocco...

Greenteam Panhuijzen dit jaar met twee wagens in de race bij Morocco Desert Challenge

Twee imposante trucks van Greenteam Panhuijzen vertrokken vrijdagochtend vanaf de Langstraat in Deurne om af te reizen naar Marokko. Dit jaar doet het Deurnese team mee aan de Morocco Desert Challenge (MDC) met zowel de rally-truck als een buggy. Vorig jaar eindigde Mike Panhuijzen, Pieter Kuypers en Eva Panhuijzen als vijftiende in de rit door de Marokkaanse woestijn.

De twee trucks die vrijdag in een regenachtig Deurne vertrokken, staan over een paar dagen al onder de hete zon van Agadir waar de Desert Challenge van start gaat. De reis voert de vrachtwagens door België en Frankrijk, waarna ze op de boot naar Marokko gaan. De rest van het team volgt hen volgende week per vliegtuig.

Avontuur
“Het enthousiasme en de adrenaline beginnen steeds meer te stijgen. Dit gaat een avontuur van ons leven worden”, zeggen de leden van Greenteam Panhuijzen. De Morocco Desert Challenge is een woestijnrace waarbij de combinatie van het goed prepareren van je voertuig, goed rijden én foutloos navigeren belangrijk zijn.

Het is een officiële rally, georganiseerd onder de beschermende vleugels van Zijne Majesteit Mohammed VI, Koning van Marokko en met de steun van de Marokkaanse auto- en motorsport federaties FRMSA en FRMM. De race gaat van start op donderdag 11 april en zaterdag 20 april is de finish van deze op één na grootste rally-raid ter wereld.

‘The Green Machine’
Vorig jaar nam het team van Mike Panhuizen alleen deel met hun truck ‘The Green Machine’, maar deze keer wordt ook gereden met een buggy. De twee trucks die nu al onderweg zijn herbergen de twee voertuigen, maar ook bijvoorbeeld de slaapplaatsen voor de teamleden en allerlei voorzieningen. “Wij zijn meer dan klaar om deze uitdaging aan te gaan”, zegt Mike Panhuijzen vol vertrouwen.

Tekst gaat verder onder de video.

Monteurs
Naast de chauffeurs en navigators van de twee rally-voertuigen gaat er ook een heel team aan monteurs mee. Die hebben een belangrijke rol, want de route van de Morocco Desert Challenge loopt regelmatig door ruig terrein met veel stenen, wat bijvoorbeeld een klapband kan opleveren. Daarnaast kan de hitte voor problemen zorgen, zoals vorig jaar met het banden-aflaatsysteem. Toen liep de temperatuur in de woestijn op tot 45 graden.

Het team van Panhuijzen neemt jaarlijks deel aan diverse rally’s in binnen en buitenland en draait geheel op vrijwilligers en de steun van diverse sponsoren. Thuisbasis van het rallyteam is Panhuijzen groen- en terreinvoorziening in Deurne.

Foto’s: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen