23 C
Deurne
woensdag 17 juli 2024
Home- WalsbergGroen licht voor 11 nieuwe woningen aan Hemelrijkseweg en Parkstraat in Deurne

Groen licht voor 11 nieuwe woningen aan Hemelrijkseweg en Parkstraat in Deurne

Op een terrein aan de Hemelrijkseweg en Parkstraat in Deurne moeten elf nieuwe woningen komen staan. De gemeente heeft hiervoor onlangs de aangevraagde omgevingsvergunning voor goedgekeurd.

Het gaat om zeven rijwoningen en twee tweekappers. De nieuwe huizen in de wijk Walsberg krijgen als adres: Hemelrijkseweg 1a tot en met 1d en Parkstraat 4, 4a tot en met 4c, 6, 6a en 6b.

Voor een aantal van de woningen worden volgens de gemeente de gewenste waarden in het kader van de Wet geluidhinder overschreden. Omdat geluid-reducerende maatregelen onvoldoende doeltreffend of bezwaarlijk zijn, worden hogere geluidwaarden vastgesteld voor deze huizen. Burgemeester en wethouders melden verder dat voor de bouw van de woningen geen milieueffectrapport hoeft te worden gemaakt.

Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning, de ontwerpverklaring van geen bedenkingen en het ontwerpbesluit hogere waarde geluid liggen tot en met 16 augustus ter inzage. Tijdens die termijn kan iedereen mondeling of schriftelijk een zienswijze op de ontwerpbesluiten indienen.

Foto: Pixabay/gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen