5.5 C
Deurne
dinsdag 27 februari 2024
Home- HelenaveenGroen licht voor bouw huisvesting arbeidsmigranten aan Zinkskeslaan Helenaveen

Groen licht voor bouw huisvesting arbeidsmigranten aan Zinkskeslaan Helenaveen

Er is groen licht voor de bouw van een onderkomen voor 24 arbeidsmigranten op de Zinkskeslaan 26 in Helenaveen. De gemeente Deurne heeft daar vorige week dinsdag een vergunning voor verleend.

De aanvrager is een komkommerteler die op bepaalde momenten in het seizoen een aantal buitenlandse werknemers nodig heeft om al het werk te kunnen verrichten. Die wil hij onderdak bieden tijdens de periode dat ze aan het werk zijn in de kassen. Daar heeft de gemeente aan de ondernemer nu een omgevingsvergunning voor verleend zodat hij mag starten met de bouw van de vier panden.

Overlast
Om de arbeiders ook echt te mogen huisvesten, moet hij ook nog een exploitatievergunning krijgen. Of dat lukt, is mede afhankelijk van de overbuurman die in 2021 naar de bezwaarschriftencommissie stapte om zijn beklag te doen omdat hij vreesde voor overlast door de arbeidsmigranten. Toen de commissie zijn klachten als niet-ontvankelijk verklaarde, stapte hij naar de rechter en kreeg gelijk waardoor de komkommerteler zijn bouwplannen moest bijstellen.

Ook tegen de nu verleende omgevingsvergunning voor de aangepaste bouw van de vier onderkomens voor de arbeidsmigranten, kunnen belanghebbenden nog een kleine zes weken bezwaar maken.

Foto: Freepik

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen