9.9 C
Deurne
zondag 10 december 2023
Home- DeurneGroene fietsroutes Deurne en Asten genomineerd bij Awards voor Duurzaamheid

Groene fietsroutes Deurne en Asten genomineerd bij Awards voor Duurzaamheid

De fietsroutes van Energyport Peelland, die leiden langs verschillende duurzame initiatieven in de regio Deurne en Asten, zijn genomineerd voor de Awards voor Duurzaamheid. Bij de fietstochten krijgen deelnemers onder andere verschillende windmolens te zien, zoals de Maria-Antoinette-molen in Zeilberg, korenmolen de Volksvriend in Liessel, Holten’s molen in Deurne en de Johanna-Elisabeth molen in Vlierden.

Ook is er op de routes aandacht voor zonne-energie en worden Zonnepark De Vlaas in Deurne, Zonneweide ’t Veen in Griendtsveen en Energyport Peelland in Deurne aangedaan. Daarnaast komen de deelnemende fietsers langs duurzame initiatieven als Natuur- en Milieucentrum De Ossenbeemd, het Toon Kortoomspark en de groentetuin van Bijzonder Brabants.

Duurzame Vakanties en Reizen
De fietstochten in de regio zijn drie routes van ruim 30 en ruim 40 kilometer en zijn verkrijgbaar bij het VVV-kantoor in Deurne. Ze zijn bij de Awards voor Duurzaamheid in de categorie Duurzame Vakanties en Reizen genomineerd.

De prijs wordt door onder meer door Big Improvement Day, United Consumers, Vote Company en de Plastic Soup Foundation uitgereikt aan duurzame initiatieven, die gericht zijn op het groener maken van de wereld. De Award-uitreiking vindt plaats op maandag 22 januari 2024 in het FIGI Theater in Zeist.

Je kunt je stem uitbrengen op de duurzame fietsroutes door Deurne en Asten via de website van de Awards voor Duurzaamheid. Meer informatie over de routes vind je op de website van landvandepeel.nl.

Foto: Fiets4Daagse

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen