13.3 C
Deurne
donderdag 22 februari 2024
Home- DeurneGroot aantal deelnemers bij kersttoernooi van Schaakvereniging Deurne; ‘Zelfs uit Duitsland’

Groot aantal deelnemers bij kersttoernooi van Schaakvereniging Deurne; ‘Zelfs uit Duitsland’

Verdeeld over zes groepen deden afgelopen donderdag 35 personen mee aan het kersttoernooi van Schaakvereniging Deurne. Bij de wedstrijden in wijkcentrum de Houten Hoek in Deurne speelden zeven jeugdleden en veel oud-leden tegen elkaar. Er waren zelfs deelnemers uit Waalre, Utrecht en het Duitse Goch. Ook wethouder Tom Oomen van gemeente Deurne nam deel aan het kerstschaaktoernooi.

Plaatselijke favoriet Tibor Hurkmans kreeg uit handen van organisator Ger Dekker de bij de eerste prijs behorende standaard. Hurkmans won het beslissende duel van oud-winnaar Johan Wuijts uit Helmond. Derde werd Philip van Gils uit Waalre. In groep 2 ging de eerste prijs naar Daan Hubers. Hij moest slechts één remise toestaan. Tweede werd Kees van Pelt en derde de huidige kampioen van Deurne, Thijs van de Broek.

Oud-lid Hans Leenders was het schaken duidelijk nog niet verleerd. Hij werd eerste in groep 3 en bleef Frits Boudewijns en Piet van Wetten een halfje voor. In groep 4 ging de zege naar Helene Vermeulen, die Frank Koster nipt voor bleef. Corrie Adriaans werd hier derde.

Groep 5 werd een prooi voor huisschaker Gijs van Dam. Hij bleef de Harm van der Steen als tweede en David Jansen als derde voor. De jeugd schaakte in groep 6 met hun leider Steijn Verkuil. Ashley Xiu werd hierin ongeslagen winnares. Gedeeld tweede en derde werden Odillia Hu en Maria Azadian.

Naast de koffie en thee met een stuk vlaai die werden geserveerd aan de spelers, was er na afloop van het schaaktoernooi een loterij, waarbij verschillende prijzen te winnen waren, zoals een Peelhammetje, waardebonnen voor verschillende restaurants en uiteenlopende andere presentjes.

Foto: Schaakvereniging Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen