4.3 C
Deurne
dinsdag 27 februari 2024
Home- Helenaveen Inbrekers doorzoeken half uur lang huis en garage van vermoorde Jan...

[VIDEO] Inbrekers doorzoeken half uur lang huis en garage van vermoorde Jan van Mullekom in Helenaveen

De politie is op zoek naar drie mannen die in de avond van donderdag 2 november hebben ingebroken in de woning van de vermoorde pluimveehouder Jan van Mullekom aan de Lage Brugweg in Helenaveen. Op bewakingsbeelden die maandag zijn vrijgegeven door de politie, is te zien hoe de inbrekers in totaal een half uur de woning en de garage doorzoeken.

Dat de inbraak gebeurde bij de woning waar in juli van vorig jaar Van Mullekom zwaar werd toegetakeld, is volgens de politie op z’n minst opvallend: “Het team dat de zaak onderzoekt, sluit een mogelijk verband niet uit. Het onderzoeksbelang laat het echter op dit moment niet toe om verder over dat onderzoek uit te wijden. Dit zou het op een later moment kunnen frustreren.” De inbraak gebeurde terwijl het huis nog volledig was verzegeld.

Tekst gaat verder onder de video.

Tuindeur
De inbrekers komen in beeld van de bewakingscamera als ze 2 november rond 21.30 uur in de achtertuin binnen komen gelopen. In eerste instantie schijnen ze met een zaklamp door een zijraam van de garage en kijken hier naar binnen. Vervolgens lopen ze naar de woning waar ze de buitenlamp onklaar maken en daarna via de tuindeur het huis binnendringen door de ruit van de deur in te slaan.

Na het doorzoeken van de woning komen de inbrekers na een kwartier weer buiten met een blauwe tas. Het is niet duidelijk of deze uit het huis is meegenomen of dat de mannen de tas al bij zich hadden. Ook is er niet bekend of er iets in de tas zat en wat eventueel de inhoud is geweest.

Garage
De inbrekers richten zich daarna op het zijraam van de garage. Eerst wordt geprobeerd met een koevoet het raam te forceren, als dat niet lukt wordt het glas ingeslagen en klimt één van de mannen naar binnen. Ook deze ruimte wordt bijna een kwartier lang doorzocht.

Stemmen
Bij de beelden van de inbraak zijn ook de stemmen te horen van de drie mannen. Wat er precies wordt gezegd, valt niet te ontcijferen. Het enige dat duidelijk hoorbaar is, zijn de woorden: ‘Wat? Ja, weet ik niet schroevendraaier’ en ‘Hier, die gaat echt sneller open’.

De politie is op zoek naar mensen die één of meerdere van de personen herkennen die op de beelden te zien zijn. “Eén van hen staat er met name goed op. Wie herkent de stem die te horen is? Is dat de stem van de man die duidelijk in beeld is of van een andere dader?”, vraagt de politie.

“Iedereen die weet of een vermoeden heeft wie de inbraak in de woning op zijn geweten heeft, roepen we op zich te melden. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor iedereen met informatie over de dood van Jan van Mullekom”, aldus de politie. Mensen met tips kunnen contact opnemen met 0800-6070 of anoniem via 0800-7000. Als je in een vertrouwelijk gesprek over de zaak wilt praten, neem dan contact op met het Team Criminele Inlichtingen op 0492-394135. Je kunt ook het online tipformulier invullen.

Lees ook: Nieuwsdossier: Moord Jan van Mullekom

Foto: politie/Bureau Brabant

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen