8.3 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- DeurneGroot aantal inzendingen bij verkiezing DMG Carnavalskraker; keuze uit 16 lokale creaties

Groot aantal inzendingen bij verkiezing DMG Carnavalskraker; keuze uit 16 lokale creaties

Al bijna 1.800 mensen hebben hun stem uitgebracht bij de verkiezing van de DMG Carnavalskraker. Het aantal titels waar dit jaar uit kan worden gekozen, is hoger dan ooit tevoren en volgens de leden van de vakjury zeer gevarieerd.

Nog tot en met woensdag 7 februari om 11.11 uur zijn de zestien inzendingen te beluisteren en kan er voor de lokale liedjescompetitie van DMG worden gestemd via de publiekspoll. “Het aanbod is dit jaar echt heel breed, met voor ieder wat wils”, zegt Eric Senders van de DMG-carnavalscommissie. “Van Prins Paul met zijn stampende house-beats tot de heavy metal van Steek d’n Draak met ’t Ken kapot en zelfs een carnavalsballad door de Prinsengarde van de Heikneuters.”

Aan de leiding
Vorig jaar won De Raad van Elf met ‘Weet je wat jij kan?’. Ook dit jaar dingen ze mee naar de trofee. Of ze er opnieuw vandoor gaan met de titel is de vraag, want op dit moment gaat N’euro Suventig aan de leiding. “Er kan nog van alles gebeuren, want er zijn ook deze week nog een aantal nieuwe aanmeldingen toegevoegd, waaronder de populaire Nederlandstalige hardrockers van Steek d’n Draak, maar ook een compositie van dirigent Martien Maas onder de artiestennaam Martien en de Maasjes”, vertelt Senders.

De winnaar van de verkiezing wordt zaterdag 10 februari om 11.11 uur bekend gemaakt in het programma Deurne Draait Door op DMG Radio. Dan zijn de makers van de drie carnavalskrakers te gast waarop het meest gestemd is en wordt de winnaar onthuld. Die ontvangt naast de wisseltrofee ook een speciale award en de gratis opname van een videoclip voor bij het winnende nummer. Ook mag de winnaar de carnavalskraker tijdens een liveoptreden laten horen op zaterdagmiddag 10 februari bij de sleuteloverdracht op de Markt in Deurne.

Stemmen
Jouw stem uitbrengen op één van de zestien inzendingen kan via dmgdeurne.nl/stemmen. Hier kun je fragmenten beluisteren van alle ingezonden carnavalskrakers en je stem uitbrengen op maximaal drie van jouw favoriete nummers. Stemmen kan tot uiterlijk woensdag 7 februari om 11.11 uur.

Foto: DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen