10.4 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneDe Dorstvlegels vieren groot jubileumfeest in Vlierden

De Dorstvlegels vieren groot jubileumfeest in Vlierden

Op 23 en 24 november viert Carnavalsvereniging de Dorstvlegels uit Vlierden haar 44 jarig bestaan. De feestavonden zullen plaatsvinden in MFA ’t Huis te Vlierden. Deze feestelijkheden staan onder het motto: afwijkend amusement gegarandeerd. Met de comeback van de Vlierdense Maffia beloven het twee unieke avonden te worden. 

De Vette Brass(ie) Band, die weer vele artiesten zal begeleiden, is ook van de partij. DJ Brocco verzorgt de muziek op de afterparty. Kaarten zijn te verkrijgen via Café Thijssen, Cafetaria Maarten en Tineke, M & A Bikes en online via www.vlierden.com. Entreeprijs bedraagt 5 euro. De zaal opent haar deuren om 20.00 uur en het programma begint om 21.00 uur. Reden genoeg om 23 en 24 november alvast te proeven van het komende carnavalsseizoen met de Dorstvlegels.

Maffiabroeders
Maffia Vlierden werd opgericht in 2003. Door de jaren heen heeft deze hechte vriendengroep een vaste spot weten te bemachtigen op de zaterdagavond. Twaalf jaar lang waren zij elk jaar te bewonderen. In 2015 besloten de Vlierdense maffiabroeders er een eind aan te maken. Op verzoek van het bestuur van de carnavalsvereniging hebben ze een programma in elkaar gezet over 44 jaar carnaval in Dorstvlegelland waarbij vele prominente figuren de revue passeren.

Jubileum
Carnavalsvereniging de Dorstvlegels werd opgericht in 1974. Vele Vlierdenaren hadden door de jaren heen de eer om zichzelf prins van Dorstvlegelland te mogen noemen. De laatste prins van Dorstvlegelland is Prins Corné 1. Hij mag zichzelf jubileumprins van de Dorstvlegels noemen. Van 2007 tot 2012 stond Prins Corné 1 als vorst het volk te woord. Geen betere manier voor de Vlierdenaar om terug te komen bij de carnavalsvereniging als prins.

 

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen