11.9 C
Deurne
vrijdag 24 mei 2024
Home- DeurneGrote belangstelling voor Deurnese ondernemers die boksring ingaan voor goede doel

Grote belangstelling voor Deurnese ondernemers die boksring ingaan voor goede doel

Het evenement vindt pas begin juli plaats maar is nu al bijna uitverkocht. Vanmiddag om 12.00 uur zijn de laatste extra kaarten in de verkoop gegaan voor het evenement Gladiatoren van Deurne, waarbij ondernemers uit Deurne de boksring ingaan om het tegen elkaar op te nemen. Met de actie willen de ondernemers geld inzamelen voor het TEJO-huis in Deurne.

De speciale vip-tafels en statafels waren zo snel uitverkocht dat er nu nog een tribune wordt bijgeplaatst waar nog eens een kleine driehonderd plaatsen komen. “De belangstelling is echt enorm”, legt John Bersch uit van de organisatie van Gladiatoren van Deurne. “Toen we begonnen met het opzetten van het evenement, gingen we in eerste instantie uit van een aantal vip-tafels waar familie en kennissen van de strijdende ondernemers aan konden zitten maar die plaatsen waren al zo snel vergeven dat we meteen meer plaatsen beschikbaar hebben gesteld aan statafels. Ook die waren in no-time weg dus om er voor te zorgen dat echt iedereen in Deurne erbij kan zijn, hebben we nog 290 plaatsen vrijgemaakt op een tribune. Die kaarten zijn vanaf vandaag verkrijgbaar.”

Livestream DMG TV
Bersch verwacht dat ook die tickets snel uitverkocht zijn maar heeft al een oplossing voor het geval mensen misgrijpen op de laatste kaarten: “Eén van de mooie dingen die ik heb gezien bij het organiseren van het boks-gala is dat het zorgt voor verbinding in de gemeenschap. Je ziet het onder de ondernemers die meedoen en die hun krachten bundelen om van alles voor elkaar te krijgen maar ook bij organisaties die op één of andere manier mee willen helpen om van het evenement een succes te maken. Daarom ben ik ook heel blij dat DMG heeft aangeboden om Gladiatoren van Deurne in een livestream als tv-show te brengen. Het is natuurlijk hartstikke mooi om er in het echt bij te zijn maar als dat nou om welke reden dan ook niet lukt, kun je het dankzij DMG TV toch meebeleven van thuis uit.”

Training
De 22 ondernemers die deelnemen aan de bokswedstrijd staan in het dagelijks leven achter de kassa in hun winkel of ze zitten achter een bureau in hun bedrijf. Dus bij de stap om de boksring in te gaan, hebben ze volgens John Bersch wel wat begeleiding nodig: “De meeste van hen zijn geen boks-fanaten en hebben meestal nog nooit een bokshandschoen aan gehad. Daarom bereiden wij ze goed voor in een training die zeven maanden duurt. Al vanaf november vorig jaar oefenen ze ongeveer vier keer per week in een hal van Natuurpoort De Peel. Die training geef ik samen met Rik Vriens en Ahmed Khayati die ook gediplomeerde bokstrainers zijn. We werken met de deelnemers aan hun techniek en begeleiden ze zowel mentaal als lichamelijk.”

Verbinding
Het idee voor Gladiatoren van Deurne heeft Bersch gekregen na een soortgelijk boks-gala in Gemert. “Daar heb ik een zelfde soort evenement mede opgezet en toen dacht ik; dat moeten we in Deurne toch ook kunnen! Ik zit zelf al dertig jaar in de bokssport en ben ook bestuurslid van de Nederlandse Boksbond en voorzitter van Boksclub Deurne en het leek me mooi om de sport waar ik een passie voor heb in te zetten voor verbinding en goede doelen. Het concept van het gala is eenvoudig; lokale ondernemers gaan de ring in en zamelen zo samen geld in voor een lokaal goed doel. Samen met de rest van het bestuur van de stichting Gladiatoren van Deurne is het ons nu ook gelukt om het in Deurne ook voor elkaar te boksen”, vertelt John Bersch.

TEJO-huis
Bij de keuze van het goede doel in Deurne viel bij de organisatie het oog op het TEJO-huis. “Je gaat dan rondkijken in de gemeente naar welke organisatie het echt verdient en dat is best moeilijk want er zijn in Deurne heel veel mooie initiatieven. Vooral vanwege wat er is gebeurd tijdens de coronaperiode waarin veel jongeren het zwaar hebben gehad, hebben we gekozen voor het TEJO-huis. Gezien de tijdsgeest vonden we dit een mooi en belangrijk doel dat ondersteuning goed kan gebruiken. Veel jeugd heeft het zwaar op school, thuis of in de sociale omgeving en de mensen bij het TEJO-huis geven gratis en anoniem therapeutische hulp op een ongedwongen manier aan jongeren van 10 tot 20 jaar”, legt Bersch uit.

Spectaculair
Het boks-gala gaat volgens hem een zeer spectaculair evenement worden: “We gaan het gala opzetten in de grootste hal van Green Valley Estate waarbij iedereen goed zicht heeft op het verhoogde podium met de boksring waar het spektakel gaat plaatsvinden. We hebben ook een echte professionele ringspeaker die de wedstrijden aankondigt en de deelnemers komen op met hun eigen muzikale intro begeleid door een lichtshow. Daarnaast is het hele evenement ook nog in de nostalgische stijl van de Roaring Twenties wat het een extra speciaal karakter geeft. Bezoekers wordt gevraagd te komen in de kledingstijl van de jaren ‘20 zoals bekend van Peaky Blinders, The Great Gatsby en Charleston.”

De wedstrijd is een initiatief van Stichting Gladiatoren van Deurne en wordt gehouden met een officiële scheidsrechter en jury van de Nederlandse Boksbond. Het evenement vindt plaats bij Green Valley Estate aan de Bruggenseweg in Deurne en start zaterdag 9 juli rond 19.00 uur en duurt tot ongeveer 23.00 uur. De avond wordt afgesloten met een after-party.

Meer informatie vind je op de website van Gladiatoren van Deurne waar vanaf vandaag ook de laatste kaarten verkrijgbaar zijn.

Foto: Stichting Gladiatoren van Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen