20.9 C
Deurne
zondag 19 mei 2024
Home- DeurneGrote belangstelling voor Ouder & kind-avond in Deurnese bieb met vlogger Teun...

Grote belangstelling voor Ouder & kind-avond in Deurnese bieb met vlogger Teun Peters

Tientallen kinderen kwamen maandagavond met vader of moeder samen in de hal van het Huis voor de Samenleving voor een thema-avond van Bibliotheek Deurne over hoe je met elkaar omgaat in de digitale wereld. De bekende Nederlandse vlogger, cameraman en acteur Teun Peters en Ivo Wouters van Mediajungle leidden de ouder & kind-avond met als thema: ‘Maak jezelf mediawijs.’

Bij de avond die bedoeld was voor leerlingen van groep 7 en 8, werd ingegaan op hoe iedereen tegenwoordig online constant in contact met elkaar staat en hoe dan zonder erover na te denken een kwetsende reactie snel geplaatst is.

#HIERNIET
Teun vertelde de kinderen over sociale media en hoe dat een plek is geworden waar je kan zeggen wat je denkt, maar wel op een respectvolle manier: “En wanneer het kwetsend wordt, trekken wij een grens. Daarom zeggen we tijdens de Week van de Mediawijsheid: #HIERNIET.” Ook vertelde hij over zijn activiteiten als vlogger en hoe je daar zelf ook mee kunt beginnen.

Jungle
Ivo Wouters nam de ouders mee op een informatieve reis door de warboel van alle verschillende media van tegenwoordig, zoals YouTube, Snapchat, Instagram, Facebook, WhatsApp en games. Wouters legde uit dat je media kunt vergelijken met een jungle: “Spannend, uitdagend en er is van alles te ontdekken en te beleven.” Maar soms schuilt er volgens hem ook gevaar: “Want chat je nu veilig of zit er een adder onder het gras?”

De bijeenkomst op maandag in Deurne maakt onderdeel uit van de Week van de Mediawijsheid. In deze periode wordt in de Deurnese bibliotheek extra aandacht gegeven aan hoe mensen met elkaar online omgaan.

Bordspel
Woensdagmiddag is er voor kinderen van 8 jaar en ouder ook de themabijeenkomst ‘Ontdek de mediajungle’. Van 14.00 tot 16.15 uur wordt met een bordspel de wereld van YouTube, TikTok, Snapchat, WhatsApp en games ontdekt, maar er wordt ook aandacht besteed aan de gevaren in de digitale wereld.

Foto’s: Harold van der Burgt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen