12.5 C
Deurne
donderdag 23 mei 2024
Home- DeurneGrote internationale flitsmarathon moet hardrijders wakker schudden; in Zuidoost-Brabant alleen normale controles

Grote internationale flitsmarathon moet hardrijders wakker schudden; in Zuidoost-Brabant alleen normale controles

Hardrijders worden deze week tot en met zondag 21 april extra gecontroleerd op snelheid in heel Europa. Behalve dan in Zuidoost-Brabant, daar beperkt de politie het tot de normaal geplande controles.

‘Operation Speed’ is de naam van de internationale actie, die als hoogtepunt op vrijdag 19 april de grote Europese flitsmarathon van het ‘European Roads Policing Network’ (Roadpol) beleeft. De hele week slaan politiekorpsen uit 29 Europese landen de handen ineen om hardrijders en doorroodrijders te bekeuren met flitspalen, verdekt opgestelde snelheidscontroles, laserguns en onopvallende politieauto’s.

Toch doet de politie in Zuidoost-Brabant niet mee aan de tijdelijke hype en kiest voor consequent en het hele jaar door controleren: “In de eenheid Oost-Brabant zijn deze week geen extra controles in het kader van deze week. Uiteraard zijn er wel reguliere verkeerscontroles waaronder ook flitscontroles, maar die vallen onder de gewone werkzaamheden”, aldus Jordi Cebrian van de politie in onze regio.

Foto: Pixabay

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen