12.5 C
Deurne
donderdag 23 mei 2024
Home- DeurneVijf jaar cel geëist tegen Deurnenaar (47) wegens seksueel misbruik van minderjarige...

Vijf jaar cel geëist tegen Deurnenaar (47) wegens seksueel misbruik van minderjarige stiefdochter

Officier van justitie Hugo Storij heeft maandag in de rechtbank in Den Bosch vijf jaar cel geëist tegen een 47-jarige Deurnenaar omdat hij zijn toenmalige minderjarige stiefdochter seksueel zou hebben misbruikt.

Hoewel de man de aanklacht ontkent, meent de officier genoeg bewijs te hebben om aan te tonen dat de Deurnenaar het meisje seksuele handelingen liet uitvoeren in ruil voor meer belminuten en data voor haar telefoon.

De moeder van het slachtoffer uit Helmond heeft in 2022 aangifte gedaan, waarna de politie het meisje heeft ondervraagd en er onder andere onderzoek is gedaan naar de inhoud van de telefoon van de verdachte. Op zijn gsm zijn meerdere appjes gevonden met gesprekken tussen hem en de voormalige stiefdochter over seksuele zaken. Daarnaast werd een foto op de smartphone aangetroffen waarop een man en meisje zichtbaar zijn die seksueel contact hebben met elkaar.

Hierover heeft de man uit Deurne eerder tegenover de politie verklaard dat hij de persoon was die op de foto zichtbaar was. Later kwam hij daarop terug en had hij voor de seksueel getinte berichten ook de verklaring dat zijn telefoon dan gehackt moest zijn.

De officier van justitie wil dat de verdachte een gevangenisstraf van vijf jaar krijgt, maar ook dat hij na detentie verscherpt in de gaten wordt gehouden. De rechter doet over twee weken uitspraak in de zaak.

Foto: Rechtbank Oost-Brabant

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen