11.7 C
Deurne
vrijdag 19 april 2024
Home- DeurneHans van den Broek geeft lezing over molens bij nieuwjaarsbijeenkomst Groei&Bloei

Hans van den Broek geeft lezing over molens bij nieuwjaarsbijeenkomst Groei&Bloei

Tijdens de nieuwjaarbijeenkomst van Groei&Bloei Deurne/Venray op woensdag 10 januari geeft Hans van den Broek een lezing over molens en molenaars. Bij ‘Een molenaar draait met de wind mee’ krijgen bezoekers talloze weetjes te horen over alles wat gebeurde rondom een molen.

Van den Broek is lid van Heemkundekring H.N. Ouwerling en geeft al ruim 30 jaar lezingen over de geschiedenis van geneeskunde en de plaatselijke heemkunde. Inmiddels al meer dan 250 keer wist hij mensen te boeien met zijn verhalen.

Bij de bijeenkomst van Groei&Bloei vertelt hij onder andere over molenaars die teveel graan scheppen. Ook geeft hij antwoord op vragen als waarom de molen linksom draait, een molen op afgelegen plekjes staat en men er veel paling vangt. Hans van den Broek gaat ook in op liedjes en taal die te maken hebben met molens en de molenaars.

De lezing vindt plaats op woensdag 10 januari om 20.00 uur in het Gerardushuis aan de Parkstraat 2 in Deurne. Voor leden van Groei&Bloei is de lezing gratis, niet-leden betalen 4 euro en scholieren 2,50 euro.

Foto: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen