5.4 C
Deurne
zondag 21 april 2024
Home- DeurneHeemkundekring verwelkomt 500e lid

Heemkundekring verwelkomt 500e lid

Tijdens de heropening van het verbouwde en gerestaureerde Heemhuis op zondag 10 september 2017 meldden zich vier nieuwe leden bij Heemkundevereniging H.N. Ouwerling aan. Twee personen als lid en hun partner als gezinslid. Uit de ledenadministratie bleek zich onder hen het 500e lid te bevinden. Vanwege de ‘dubbelslag’ werden zowel Leo als Grada Hoeben-Kleijn afgelopen week feestelijk onthaald.

Leo bleek het 499ste lid en zijn vrouw Grada als gezinslid het 500ste. Grada was erg verrast met de telefonische mededeling dat zij het 500ste lid bleek te zijn. Zaterdag 16 september werden zij in het Heemhuis ontvangen door voorzitter Jan Adriaans en bestuurslid Leny Hendriks, verantwoordelijk voor de ledenadministratie. Voor Grada waren er bloemen en voor Leo een boek over de geschiedenis van Deurne door de naamgever van de heemkundekring: H.N. Ouwerling.

Grada werkt al jaren als vrijwilligster bij de VVV Deurne en was voor de VVV al vaker in het Heemhuis geweest met een groep die gebruikmaakte van het Beugelarrangement. Ze had al een hele tijd geleden het plan opgevat om lid te worden van de heemkundekring, maar liet steeds, zoals dat vaker gaat, het inschrijfformulier thuis liggen. Bij hun bezoek aan het officieel heropende Heemhuis besloten ze zich daarom ook meteen in te schrijven als lid.

Grada vertelde zaterdag bij een kop koffie en de gebruikelijke peperkoek: “Ik vind het belangrijk dat de historie van Deurne wordt vastgelegd en daarmee wordt behouden voor de generaties na ons. Met ons lidmaatschap willen we de heemkundekring bij dat vele werk ondersteunen.” Leo is al jaren geïnteresseerd in de geschiedenis van Deurne en heeft veel boeken over dat onderwerp. Specifiek geïnteresseerd is hij in de monumenten en de mensen die er in wonen en gewoond hebben.

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen