9.6 C
Deurne
vrijdag 19 april 2024
Home- DeurneHeiakker bakt ze bruin tijdens Nationale Pannenkoekdag

Heiakker bakt ze bruin tijdens Nationale Pannenkoekdag

De één wil er stukjes ananas in, de ander liever spek. Op verschillende plaatsen door heel Nederland werden vrijdag volop pannenkoeken gebakken. Ook in Deurne werd Nationale Pannekoekdag gevierd, zoals bijvoorbeeld bij Wijkcentrum de Heiakker. Tientallen buurtbewoners kwamen langs voor een drankje en een bruingebakken pannenkoek.

Er kon in de Heiakker gekozen worden uit twee momenten om te komen eten; er werd van 12.00 tot 14.00 uur gebakken voor wie de pannenkoek als lunch wilde verorberen en van 17.00 tot 19.00 uur ging het beslag met eventuele andere ingrediënten de pan in voor wijkbewoners die gingen voor een diner. De pannenkoeken werden gemaakt met het meel van de nabijgelegen Holtens molen en eieren van Boerderijwinkel Manders. Indien gewenst, werden ze ook nog besmeerd met de ambachtelijke jam van John Bax.

De viering van Nationale Pannekoekdag is één van de activiteiten die werkgroep Heiakker organiseert om meer leven in de brouwerij van het wijkcentrum te brengen. Naast de jaarlijkse evenementen is er in het centrum aan de Meent 3 in Deurne ook de wekelijkse open inloopochtend. Elke dinsdag is iedereen van 9.30 tot 12 uur welkom om een kopje koffie of thee te drinken, te kletsen, puzzelen, kaarten, handwerken of een krantje te lezen.

Daarnaast vindt er op maandagavonden van 20.00 tot 22.30 uur een rikavond plaats en zijn er regelmatig op dinsdagavond bordspelavonden van 20.00 tot ongeveer 22.00 uur. Elke tweede en vierde donderdag van de maand kun je aansluiten bij het Haak en Breicafé in Wijkcentrum de Heiakker.

Tekst gaat verder onder de foto-slider.

Zeventiende keer
Het is dit jaar de zeventiende keer dat de Nationale Pannenkoekdag in Nederland wordt gevierd. Jaarlijks doen verschillende organisaties mee aan het evenement, waaronder ongeveer 1.000 scholen die bijna 100.000 ouderen verrassen met zelfgebakken pannenkoeken.

In Deurne werd de feestdag rond de pannenkoeken ook gevierd bij Eetpunt Smalle Haven bij de ORO-locatie aan de Beerse in Deurne. Bewoner Mark mikte daarbij vakkundig een pannenkoek achterover die gelukkig goed werd opgevangen.

Foto’s: Harold van der Burgt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen