9.6 C
Deurne
vrijdag 19 april 2024
Home- DeurneVoorbeschouwing SV Deurne tegen SC Susteren; kans om grootste nederlaag van seizoen...

Voorbeschouwing SV Deurne tegen SC Susteren; kans om grootste nederlaag van seizoen recht te zetten

SV Deurne treedt zondag in eigen huis aan tegen Sportclub Susteren. Opgericht in 1934 en sinds eind jaren 90 gevestigd op Sportpark Suëstra zijn de bezoekers afkomstig uit ‘Het Smalste Stukje Nederland’. Met een breedte van slechts 4,8 kilometer tussen België en Duitsland is de gemeente Echt-Susteren immers gesitueerd op een plek waar Nederland letterlijk op zijn smalst is.

Voor de winterstop eindigde het treffen in Midden-Limburg in een ruime 4-0 nederlaag voor de blauwwitten. Hoewel er voor de equipe van Frank Teeuwen zeker mogelijkheden lagen om het scoreverloop een positiever aanzien te geven, toonden de Limburgers zich in die wedstrijd uiterst effectief in het benutten van haar kansen, en bezorgden Deurne zo de grootste nederlaag van het seizoen.

Derde plaats
Met 28 punten uit vijftien gespeelde wedstrijden bezetten de gasten momenteel de derde plek op de ranglijst en daarmee kent hoofdtrainer Eric Marees een meer dan verdienstelijk debuutseizoen bij de groenwitten. Wanneer er iets dieper op dit puntentotaal wordt ingezoomd, spreken met name de behaalde resultaten in uitwedstrijden tot de verbeelding.

Waar het gros van de clubs over het algemeen een betere thuis- dan uitbalans heeft, bewijzen de Sustenaren het tegenovergestelde. In acht thuiswedstrijden boekte Sportclub Susteren met drie overwinningen, vier nederlagen en één gelijkspel wisselende resultaten, terwijl de ploeg in de zeven gespeelde uitwedstrijden slechts eenmaal niet als winnaar van het veld stapte.

Bovendien bewijzen de bezoekers met een gemiddelde van drie treffers per uitwedstrijd buitenshuis uiterst makkelijk het net te vinden. Twee weken geleden kwam op bezoek in Brunssum bij BSV Limburgia middels een 3-0 nederlaag echter een einde aan deze foutloze reeks.

Kai Schmitz
Blikvanger bij Sportclub Susteren is de 23-jarige Kai Schmitz. De multifunctionele middenvelder was dit seizoen al goed voor negen competitietreffers en is ondanks zijn jonge leeftijd al enkele jaren aanvoerder van zijn team. Zijn goede prestaties en leiderskwaliteiten zijn niet onopgemerkt gebleven, want aan het einde van het seizoen maakt Schmitz de overstap naar derde-divisionist SV Meerssen.

Na de puntendeling in Herten tegen SHH van voorbije weekend, hoopt Deurne zondag weer aan de zoete smaak van een overwinning te mogen proeven. Op voorhand wordt door het Deurnese vaandelteam ongetwijfeld getekend voor eenzelfde scenario als in de thuiswedstrijd van eind september 2018.

Destijds wervelde het elftal van toenmalig hoofdtrainer Jurgen Elbers over de Deurnese kunstsprieten en zegevierde het met maar liefst 5-0. Met ieder twee treffers waren Arne van Geffen en Jan Kuipers die middag de hoofdrolspelers, en tekende invaller Stefan van der Werf voor het slotakkoord.

Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Felix en vanuit de KNVB wordt hij geassisteerd door de grensrechters Wilbers en Van Bruggen. Aftrap van de wedstrijd is om 14.30 uur.

Foto: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen