21.3 C
Deurne
woensdag 19 juni 2024
Home- DeurneHellevègers uit Deurne na 44 jaar eindelijk echte officiële carnavalsvereniging; tijd voor...

Hellevègers uit Deurne na 44 jaar eindelijk echte officiële carnavalsvereniging; tijd voor jubileumfeest

De carnaval vierende bewoners van de Hellemanstraat en omgeving in Deurne bestaan al 44 jaar onder de naam de Hellevègers maar zijn nu pas sinds een paar maanden echt officieel een carnavalsvereniging. Zaterdag 5 november vieren ze het 44-jarig bestaan met een jubileumfeest in Sociaal Cultureel Centrum Den Draai dat wordt omgetoverd tot tijdelijke residentie van de Hellevègers.

“Natuurlijk hebben we dat gedaan in overleg met de Pottenbakkers want Den Draai in de Zeilberg is natuurlijk normaal hun residentie. Het feest dat we gaan vieren is gewoon te groot voor onze eigen residentie in Ontmoetingscentrum De Wik”, legt Jeroen Welten van de Hellevègers zaterdagochtend uit bij DMG Radio.

De Helleman
Dat ze nu pas sinds een paar maanden een echte officiële carnavalsvereniging zijn, heeft alles te maken met het ontstaan van de club, legt Welten uit: “Het is eigenlijk begonnen als een onderdeel van Buurtvereniging De Helleman. Net zoals we een werkgroep hadden die zich bezig hield met de Sinterklaasviering was er ook een commissie die voor de carnavalsactiviteiten zorgde. Dat is in de loop van de jaren uitgegroeid tot eigenlijk gewoon een echte carnavalsvereniging maar we werden niet als dusdanig erkend omdat we niet ingeschreven stonden als vereniging. Dat is nu alsnog gebeurd bij de Kamer van Koophandel zodat we met terugwerkende kracht vanaf 21 oktober 1978 carnavalsvereniging zijn.”

Prins Piet I
Dat begon destijds met Prins Piet I die zich in 1979 de eerste prins der Hellevègers mocht noemen. Met zijn proclamatie opende hij toen het eerste carnavalsjaar voor de vereniging. Nu, 44 jaar later luiden de Hellevègers als officiële carnavalsvereniging hun jubileumjaar in met het verse prinsenpaar Prins Rob I en prinses Moniek. “Dat is super apart om jubileumprins te zijn. Ik voel me ook echt wel vereerd dat ik dat mag zijn”, zegt Prins Rob d’n uurste.

Seniorenmiddag
De feestdag begint zaterdag met van 14.00 uur tot 17.00 uur een seniorenmiddag met optredens van de Carolientjes, Hans d’n Brabander en natuurlijk ook de dansmarietjes van de vereniging. “Ze zijn vanaf afgelopen carnaval elke week aan het oefenen geweest en ze zijn heel trots dat ze dan hun dansje mogen laten zien”, vertelt Jeroen Welten. Tijdens deze middag zal ook de 10e Jeugdprins(es) van de Hellevègers worden onthuld.

Feestavond
Om 19.00 uur gaat het jubileumfeest verder met een receptie die volgens Welten drukbezocht gaat worden: “We hebben alle carnavalsverenigingen uitgenodigd en die komen ook allemaal dus dat is heel fijn.” Aansluitend is er een feestavond bomvol optredens van artiesten als Ah Bah: Losse Flodders, Ivo van Rossum en opnieuw de dansmarietjes. “We hebben ook nog een loterij georganiseerd voor die avond met schitterende prijzen”, legt Jeroen Welten uit. Prinses Moniek voegt toe: “Het zijn hele mooie prijzen van verschillende Deurnese ondernemers. We hebben bijvoorbeeld boodschappenpakketten, een waardebon van Leuk en de IJssalon en als hoofdprijs een hotelovernachting.”

De entree voor de seniorenmiddag bedraagt 5 euro en is inclusief koffie of thee en gebak. De receptie en feestavond zijn gratis toegankelijk. Meer informatie vind je op www.hellevegers.nl of stuur een mail naar info@hellevegers.nl.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen