15.9 C
Deurne
vrijdag 21 juni 2024
Home- DeurneMentale gezondheid jongeren centraal bij informatieavond in Deurne

Mentale gezondheid jongeren centraal bij informatieavond in Deurne

De mentale gezondheid van jongeren staat onder druk. Daarom verzorgen GGZ-orthopedagogen op verzoek van Zorg in Deurne maandagavond een thema-avond over dit onderwerp in Cultuurcentrum Deurne.

Zeker sinds de coronapandemie is het aantal psychische klachten bij de jeugd toegenomen. Uit onderzoek van de GGD onder jongeren in het tweede en vierde leerjaar van de middelbare school bleek eind vorig jaar dat 25 procent van de jongeren in Deurne mentale problemen heeft.

Evenwichtige volwassenen
De informatieavond is vooral gericht op leerlingen uit het middelbaar onderwijs en hoe ouders het best met hen om kunnen gaan. Volgens de pedagogen van het GGZ is het belangrijk dat kinderen leren om emoties vóór hen te laten werken in plaats van tegen hen. Zo groeien ze volgens de experts op tot evenwichtige volwassenen. Tijdens de avond wordt informatie gegeven over hoe ouders hun kinderen hierbij kunnen ondersteunen.

De themabijeenkomst is bedoeld voor ouders van pubers en vindt plaats op maandag 30 oktober van 20.00 tot 21.30 uur in Cultuurcentrum Deurne aan het Martinetplein 1. Meer informatie en mogelijkheid tot aanmelden vind je op zorgindeurne.nl.

Lees ook: Bijna kwart van jongeren in regio kampt met psychische klachten

Foto: Pexels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen