19.6 C
Deurne
zaterdag 10 juni 2023
Home- VlierdenHennie Fransen gildekoning en Karel Koolen dorpskoning in Vlierden

Hennie Fransen gildekoning en Karel Koolen dorpskoning in Vlierden

Op een zonovergoten zaterdag heeft Hennie Fransen zich bij de schutsboom aan de Karnweg in Vlierden met het 114e schot voor de vierde keer tot koning geschoten van het Gilde St. Willibrordus. Voor het eerst werd deze keer ook om de dorpskoning geschoten. Karel Koolen wist met zijn 129e schot die titel op zijn naam te zetten.

De 62-jarige Koolen is geen onervarene in de schutterswereld. Hij is sinds 2017 coördinator van de vier Deurnese Gilden en werd vorige maand tijdens de lintjesregen onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau voor zijn inzet bij de gildes en zijn vele werk voor de Vlierdense gemeenschap. Karel Koolen heeft twaalf jaar deel uit gemaakt van het bestuur van basisschool De Wegwijzer en heeft ook nog zitting gehad in het bestuur van onderwijsstichting Prodas. Hij is daarnaast voorzitter van Contactgroep Vlierden.

Het koningsschieten begon zaterdagochtend om 11.00 uur met een koffietafel waarna het gilde samen met zestien dorpsgenoten rond 12.40 uur naar de schutsboom vertrok. Om 13.00 uur startte het schieten om de dorpskoning en rond 15.30 uur werd begonnen met het schieten om de gildekoning. Na de huldiging van de gilde- en dorpskoning, werd teruggekeerd naar zaal Thijssen voor het brengen van de vendelgroet aan de nieuwe koningen.

Foto: Gilde St. Willibrordus

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen