14.5 C
Deurne
zondag 14 april 2024
Home- DeurneThema-eetavond met Wereldwinkel Deurne

Thema-eetavond met Wereldwinkel Deurne

Op woensdag 11 oktober 2017  verzorgt Wereldwinkel Deurne in zaal De Zwaan, Blasiusstraat 11, Zeilberg (tegenover de kerk) een thema-eetavond. Er wordt een Afrikaanse maaltijd geserveerd, die ook vegetarisch is te bestellen.

Vanaf 18.00 uur is de zaal open en de maaltijd begint om 18.30 uur en eindigt om 21.30 uur. De kosten zijn  € 14,50 per persoon, te betalen voor aanvang. Opgeven kan t/m zondag 8 oktober. Dit kan het beste via email wereldwinkeldeurne@live.nl of telefonisch: 0493 320408 bij Wereldwinkel Deurne, Stationsstraat 28. Het is ook mogelijk alleen het informatieve gedeelte, dat gratis is, bij te wonen. Vanaf 19.45 uur is de presentatie door Tjeu Vinken van Farmers Families Future Uganda.

Tjeu vertelt over zijn activiteiten in Oeganda aan de hand van veel foto’s. Tjeu en zijn stichting helpen met hun kennis families, kleine boeren en kleine organisaties bij het verbouwen van groenten. Ook helpen zij bij het aanschaffen van irrigatiesystemen. Verder geven zij financiële middelen om onderwijs mogelijk te maken voor jonge kinderen.

Het ontbreekt Oegandezen aan deze kennis en financiële middelen. Er zijn in Oeganda elk jaar 2 droogte-periodes die het extra moeilijk maken om voldoende groenten te verbouwen. Zoals bij elke eetavond kan men meer te weten komen over het werk van deze stichting, gericht op landbouw in een ontwikkelingsland. Tjeu maakt met zijn stichting deel uit van de organisaties in Deurne die zich inzetten voor de Global Goals 2030. In de hal van het gemeentehuis in Deurne is nog tot 14 oktober een tentoonstelling  over hoe deze organisaties concreet een bijdrage leveren.

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen