26.9 C
Deurne
donderdag 8 juni 2023
Home- DeurneHerken drugscriminaliteit in virtuele omgeving ‘Bijtende Bende’ op Markt Deurne

Herken drugscriminaliteit in virtuele omgeving ‘Bijtende Bende’ op Markt Deurne

In de regio Deurne worden steeds vaker drugsafvaldumpingen gedaan. Om inwoners van de gemeente te laten zien hoe je drugscriminaliteit kunt herkennen, kun je vrijdag 1 oktober op de Markt in Deurne een bezoekje brengen aan de ‘Bijtende Bende’. Dit is een virtuele 3D-omgeving die de impact van drugsafval op het milieu laat zien.

Via een interactief spel leggen bezoekers de link tussen drugsvaten die aangetroffen zijn in het bos en het bestellen van een pilletje. Hierbij verzamel je steeds meer informatie over drugsproductie en milieuschade. Na afloop wordt gemeten hoe de virtuele ervaring heeft geholpen bij de bewustwording en houding van de bezoekers ten opzichte van drugscriminaliteit en de milieuschade van de dumpingen.

Drugslab
De overlast van drugsafval in de regio Deurne neemt de laatste tijd sterk toe. In november vorig jaar brandde nog een volledige vrachtwagen aan de Helmondseweg uit die geladen was met drugsresten. Tussen Neerkant en Meijel werd eind maart van dit jaar een grote hoeveelheid drugsafval aangetroffen en in februari werd aan de Heitrak in Neerkant een groot drugslab ontmanteld.

Aanjaagteam
Om het bewustzijn over de milieuschade te vergroten, heeft het Trimbos-instituut in samenwerking met onder meer enkele creatieve bureaus en Aanjaagteam Ondermijning deze virtuele tour ontwikkeld. De zogenoemde ‘Immersive Room’ is gemaakt met input vanuit natuurbeheer, politie Oost-Brabant en verschillende andere regionale organisaties.

De interactieve omgeving van ‘Bijtende Bende’ staat op vrijdag 1 oktober van 11.00 tot 16.00 uur op de Markt in Deurne. Meer informatie vind je op bijtendebende.nl.

Foto: Trimbos-instituut

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen