-1.8 C
Deurne
zaterdag 10 december 2022
Home- DeurneWeekend vol muziek met twee concerten in Willibrorduskerk Deurne

Weekend vol muziek met twee concerten in Willibrorduskerk Deurne

De Willibrorduskerk aan de Markt in Deurne wordt dit weekend gevuld met muzikale klanken van onder andere Vivaldi, Pergolesi, Gluck, Bellini, Bach en Brahms. Vrijdagmiddag 24 september zal Marc Schippers om 15.00 uur het Smitsorgel bespelen en zondag 26 september is er om 16.00 uur een concert in samenwerking met de Academy of Music and Performing Arts (AMPA) Tilburg.

Sopraan Sabine Pendry en mezzosopraan Elisabeth Alders brengen zondagmiddag onder begeleiding van pianiste Greet Steeman het liedprogramma ‘Von ewiger Liebe’ met klassieke muziek uit drie eeuwen. Het is het eerste concert in de serie waarbij de onlangs verworven Bechstein-vleugel zal worden bespeeld.

Professionele koren
Elisabeth Alders begon haar muzikale opleiding op achtjarige leeftijd met piano en ensemble. Later studeerde ze af aan de Luca School of Arts en het Lemmeninstituut Vlaanderen met een master in muziekeducatie en koordirectie. Tijdens deze studie ontwikkelde ze haar koorzang in diverse professionele koren. Met het oog op een carrière als professionele zangeres volgt ze nu een master zang bij AMPA. Naast haar studie is ze lector bij Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen en assistent-dirigent bij het kinderkoor Opera Ballet Vlaanderen.

Klassiek zangeres
Sabine Pendry begon haar muzikale opleiding tijdens het afronden van een bachelor in antropologie, sociologie en muziekwetenschap aan de University College Roosevelt (Middelburg). Na haar afstuderen startte ze een opleiding tot klassiek zangeres bij AMPA in Tilburg. Tegelijkertijd deed ze ervaring op als actrice in verschillende film- en theaterprojecten.

Londen
Pianiste Greet Steeman begon haar pianostudie aan de muziekacademie in Zaventem. Ze vervolgde haar studie aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, waar ze een masterdiploma haalde. Daarna deed ze een specialisatiejaar kamermuziek en liedbegeleiding en de opleiding Cultuurmanagement in Antwerpen. Ook studeerde ze pianobegeleiding in Londen en specialiseerde ze zich verder in het spelen van liedrepertoire. Ze werkt als pianobegeleider op verschillende plaatsen, zoals aan de muziekacademie van Anderlecht. Verder is ze docent aan de AP Hogeschool in Antwerpen.

Conservatorium
Marc Schippers die op vrijdag het Smitsorgel zal bespelen, kreeg zijn eerste orgelles toen hij negen jaar oud was. Op veertienjarige leeftijd startte hij, naast de orgellessen, met pianolessen bij Mirjam IJsseldijk. In 2017 is Marc afgestudeerd aan het conservatorium in Tilburg voor zijn bachelor muziek, waarbij hij hoofdvak orgel en bijvak piano en klavecimbel studeerde. In 2021 studeerde hij af voor zijn master orgel. Als pianist won hij, zowel in een duo met dwarsfluit als in een duo met viool, de eerste prijzen in de Maassluise Muziekweek in 2011 en 2012. Ook won hij als pianist in een duo met een dwarsfluitiste de prijs voor het beste duo en de prijs voor de beste vertolking op het solistenconcours in Well in 2012. Als pianist heeft hij ook in datzelfde jaar de derde prijs gewonnen bij de Maassluise Muziekweek. Marc heeft jarenlange ervaring met het geven van orgel- en pianolessen. Sinds 2018 is Marc organist en cantor bij De Wingerd in Krimpen aan den IJssel.

Bij het bezoeken van de concerten in de Willibrorduskerk moet je vanaf 25 september de Corona-QR-code (of een ander bewijs dat u gevaccineerd voor, genezen van of negatief getest bent op corona) kunnen aantonen voor toegang.

Foto: Willibrorduskerk

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen