9.1 C
Deurne
zondag 25 september 2022
Home- DeurneHet Gastenhuis in Deurne brengt in oude LTS-gebouw een thuis voor mensen...

Het Gastenhuis in Deurne brengt in oude LTS-gebouw een thuis voor mensen met dementie

Een plek waar mensen met dementie zich zo veel mogelijk thuis voelen. Dat is de missie van zorgkoppel Petro Klompen en Oswald Verleg met het Gastenhuis dat is gevestigd in het oude LTS-gebouw aan de Haspelweg in Deurne. Zaterdagochtend 30 oktober werd het verzorgingshuis officieel geopend door burgemeester Greet Buter.

Ook overhandigde directeur Annemieke Bambach een bronzen naamplaat voor het huis aan Klompen en Verleg. De twee verpleegkundigen gaan in het Gastenhuis samen met een team van 27 personen een thuis bieden aan 22 mensen met dementie. Petro en Oswald wonen zelf in de dienstwoning naast het huis, waardoor zij een persoonlijke begeleiding kunnen bieden.

Authentiek details
Het oude LTS-gebouw is helemaal verbouwd op basis van de nieuwe invulling maar de authentieke details van het gebouw zijn behouden gebleven zoals de grote wandschildering in de hal van Frans Jacobs en het kunstwerk ‘De Ambachten’ op de buitengevel van Piet Schoenmakers.

Fijne plek
Bewoners van het Gastenhuis bepalen er zelf hoe zij leven en kunnen gewoon de deur uit voor een ommetje, boodschap of bezoek. Het wordt hún huis legt Petro Klompen uit: “We willen de mensen een goede en fijne plek geven, aandacht voor ze hebben, iedere dag minimaal één bijzonder momentje creëren. Dat kan zijn: het maken van een dansje, een lekkere appeltaart bakken, samen een spelletje doen of alleen maar een liefdevolle aanraking. Bedenk het maar.” Ook familie en vrienden van de bewoners zijn welkom wanneer ze maar willen in het nieuwe gebouw.

Eerste bewoner
In het zorgcomplex zal maandag 1 november de eerste bewoner een thuis vinden. De andere nog vrije plekken worden komende tijd ingevuld. De appartementen kunnen door de bewoner en familie worden ingericht naar eigen smaak. Wel ligt er al een vloer en is er keuken en badkamer ingericht. Op deze manier kunnen de bewoners het echt hun thuis maken met hun eigen vertrouwde spullen.

Foto’s: Facebook Marinus Biemans

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen