7.3 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneHistorie en natuur van Deurnsche Peel ontdekken met eigen gids

Historie en natuur van Deurnsche Peel ontdekken met eigen gids

Met een eigen Peelgids kun je komende zondag op pad door de kop van de Deurnsche Peel. Bij de excursie krijg je informatie over de cultuurhistorie, het beheer en de natuur van het gebied. De wandeling start om 13.00 uur vanaf Natuurpoort De Peel aan het Leegveld in Deurne.

Via de Vlier wordt er gewandeld naar het Kanaal van Deurne richting de Halte, de noordelijkste punt van de Peel. Vervolgens loopt de route via het Griendtsveen over het Nonnenpad en het Mussenkeetpad terug naar de Natuurpoort.

Toon Kortooms
De Peelgids vertelt onder andere over het ‘kanalenconflict’ en waarom de Helenavaart en het Kanaal van Deurne zo dichtbij elkaar gegraven zijn. Je krijgt ook antwoord op de vraag waarom de kop van de Deurnsche Peel ‘De Halte’ heet. De nonnen van Griendtsveen komen ter sprake als je over een deel van het Nonnenpad wandelt en ook Toon Kortooms komt aan bod.

De excursie duurt ongeveer twee uur en start om 13.00 uur bij de Natuurpoort aan het Leegveld 8A in Deurne. Deelname kost 7 euro per persoon en is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. Reserveren kan online via staatsbosbeheer.nl/deurnschepeel.  Meer informatie vind je op staatsbosbeheer.nl/depelen.

Foto: Marijke Vaes-Schroën | Staatsbosbeheer

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen