15.9 C
Deurne
vrijdag 21 juni 2024
Home- DeurneAantal verkeersongevallen in Deurne licht gestegen; in Brabant grootste stijging van Nederland

Aantal verkeersongevallen in Deurne licht gestegen; in Brabant grootste stijging van Nederland

Nergens in Nederland is het aantal verkeersongevallen zo hard gestegen als in Noord-Brabant. Vorig jaar werden er in de provincie bijna 17.000 verkeersongevallen gemeld, een toename van 19 procent ten opzichte van 2020. In Deurne is het aantal verkeersongelukken gestegen met 11,8 procent van 144 gevallen in 2020 naar 161 vorig jaar. Dit blijkt uit onderzoek van Independer op basis van de meest recente data van politie en Rijkswaterstaat.

In Geertruidenberg vond de sterkste stijging plaats van Noord-Brabant. Hier waren vorig jaar 58,8 procent meer ongelukken dan het jaar ervoor. Zelfs op landelijk niveau staat de gemeente hiermee op de eerste plek.

Geldrop-Mierlo en Nuenen
Ook dichterbij hebben twee gemeenten de twijfelachtige eer om in de landelijke top vijf van gemeenten met de sterkste stijging te staan. In Geldrop-Mierlo was er een stijging van 48,7 procent in het aantal verkeersongevallen en Nuenen steeg het aantal met 41 procent. Niet overal in Noord-Brabant steeg het aantal ongelukken in het verkeer. Zo vond de sterkste daling juist plaats in Waalre: in deze gemeente waren in vorig jaar 21,7 procent minder verkeersongevallen dan in 2020. Ook in Asten daalde het aantal verkeersongelukken met 17,6 procent.

Bron: Independer

Bron: Independer

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen