13.8 C
Deurne
dinsdag 21 maart 2023
Home- DeurneHoreca in de Peel trakteert op oranjebitter; ‘Wij en onze gasten zijn...

Horeca in de Peel trakteert op oranjebitter; ‘Wij en onze gasten zijn er helemaal klaar mee’

Bij verschillende horecazaken werden voorbijgangers zondagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur getrakteerd op gratis oranjebitter. Een actie om duidelijk te maken dat het menens is voor de horeca in de gemeente Deurne en ze hoe dan ook woensdag weer opengaan. “Wij en onze gasten zijn er helemaal klaar mee”, laten ze weten via hun Facebookpagina ‘Nederland hangt de vlag uit’.

Om dat statement kracht bij te zetten werd er zondag oranjebitter geschonken bij Café Zaal Hotel Thijssen, Eetcafé de Potdeksel, Natuurpoort De Peel en Hotel Restaurant In d’Ouwe Peel. “Een drankje met een driedubbele boodschap”, laten de ondernemers weten: “Oranje omdat wij nog steeds het enige land in de buurt zijn waar zoveel gesloten is. Bitterzoet dus…dat spreekt voor zich! En drank = horeca = gastvrijheid.”

Versoepeling
Ondertussen overlegt het kabinet op dit moment over versoepeling van de coronaregels. Daarbij wordt ook gesproken over de heropening van de horeca en de cultuur- en evenementensector. Er is al uitgelekt dat het Outbreak Management Team (OMT) geadviseerd zou hebben om vrijwel alles weer open te gooien maar dan wel tot uiterlijk 20.00 uur en met bepaalde voorwaarden zoals het coronatoegangsbewijs en een maximum aantal bezoekers.

Funest
Vooral de cultuursector geeft aan dat sluiting om 20.00 uur voor theaters en concertzalen funest is omdat mensen niet naar een voorstelling gaan die plaatsvindt voor dat tijdstip. Dinsdag neemt het kabinet een definitief besluit over de mogelijke versoepelingen.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen