17.7 C
Deurne
zaterdag 22 juni 2024
Home- DeurneHuisafval gedumpt aan Snoertsebaan in Deurne

Huisafval gedumpt aan Snoertsebaan in Deurne

Verschillende huishoudelijke apparaten en ander afval zijn dinsdagochtend rond 10.00 uur aangetroffen aan de rand van de Snoertsebaan tussen Liessel en Deurne ter hoogte van de Brink. Het gaat om onder meer een luidspreker, een printer en een vogelkooi.

Het gebeurt in de regio steeds vaker dat huisafval wordt gedumpt. Vooral in de buitengebieden waar het minder snel opvalt worden vaak complete inboedels aangetroffen. In december 2018 werd aan de Rijntjesdijk in de Vlierdense bossen ook een grote hoeveelheid huisraad achtergelaten.

Onder de spullen in Vlierden bevonden zich ook brieven en rekeningen met een naam en adres van een persoon uit Helmond. Helaas kunnen politie en gemeente wettelijk gezien zelfs daarmee niet onomstotelijk bewijzen dat de persoon waarvan de gegevens op die documenten staan, ook degene is die het afval heeft gedumpt. De dader moet in dit soort gevallen op heterdaad worden betrapt.

Kapotte apparaten met een stekker of batterijen kunnen overig gratis ingeleverd worden bij elektronicazaken als je een nieuw, vergelijkbaar, apparaat koopt. Kleine apparaten en smartphones kun je ook kwijt in bakken bij winkels en bouwmarkten. Voor apparaten die het nog doen, wordt geadviseerd om deze naar de kringloopwinkel te brengen of ze aan te bieden via Marktplaats. Alle andere afval kan worden aangeboden bij de milieustraat van de gemeente Deurne.

Lees ook: https://dmgdeurne.nl/afval-dump-in-vlierdense-bossen/

Foto: Facebook John Joosten

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen