18.7 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- Neerkant‘Huiskamer’ in Neerkantse Museum Techniek met ’n Ziel breidt uit met tweede...

‘Huiskamer’ in Neerkantse Museum Techniek met ’n Ziel breidt uit met tweede inloopochtend

Het Neerkantse Museum Techniek met ’n Ziel is niet alleen een plek waar je kunt rondneuzen tussen de vele tentoongestelde stukken; het is voor het dorp ook een plek waar de mensen elkaar ontmoeten. Zo komen elke woensdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur een aantal inwoners van Neerkant samen om onder het genot van wat te drinken bij te kletsen over wat er speelt in de straat, in het dorp en in de rest van de wereld. Vanwege het grote succes komt er vanaf juni nog een wekelijkse inloopochtend bij.

“Nu we een aantal jaren draaien op woensdagmorgen met onze ‘huiskamer’ in het museum, kunnen we zeggen dat het een gezellige ochtend is geworden waar iedereen kan binnenlopen voor een lekker kopje koffie met een heerlijke wafel gebakken door Lies Joosten”, vertellen de vrijwilligers van de ‘huiskamer’.

“Iedereen die wil kan zijn zegje doen en er wordt naar je geluisterd.”

Ze merken dat er in Neerkant een groeiende behoefte is aan dit soort bijeenkomsten: “Steeds meer mensen weten ons te vinden en waren het in het begin alleen maar vrouwen, ook de mannen komen nu en blijven komen.” Op de woensdagochtenden ligt het aantal bezoekers meestal rond de twintig. “Er is dan alle tijd om te buurten. Iedereen die wil, kan zijn zegje doen en er wordt naar je geluisterd. Ook wordt er wel eens een grap of een mop vertelt”, zeggen vrijwilligers Jeanie Manders, Petra Franzen, Marian Lemmen en Truus de Laat.

Vrijdagochtend
Tijdens hun laatste vergadering ontstond door het succes op de woensdagmorgen bij Angelique de Zwart het idee om een tweede inloopochtend te starten: “Dit zou dan de vrijdagochtend moeten worden. We hebben aan onze gasten gevraagd wat zij ervan zouden vinden en verschillende van hen willen zeker een tweede keer in de week komen.”

Deze en komende maand blijft alles nog bij het oude, maar daarna komt er dus nog meer gelegenheid om binnen te lopen in de Neerkantse ‘huiskamer’. “Misschien komen er ook mensen op vrijdag, die op woensdag niet kunnen. Vanaf juni willen we de vrijdag erbij op gaan starten, de eerste vrijdag wordt dan 7 juni”, vertellen de vrijwilligers.

“Voor de kosten hoef je het niet te laten.”

Voor wie zelf eens wil ervaren hoe het er bij de bijeenkomsten in Museum Techniek met ’n Ziel aan toegaat, staat de deur elke week open. “Wil je eens komen kijken, loop binnenkort gerust eens binnen op woensdag tussen 10.00 uur en 12.00 uur, de eerste keer is de koffie altijd gratis, je krijgt dan meteen alle informatie van één van onze vrijwilligers. Voor de kosten hoef je het niet te laten. Je betaalt 10 euro voor vijf keer twee kopjes koffie of thee met een wafel”, aldus de vrijwilligers van de ‘huiskamer’. Meer informatie is verkrijgbaar bij vrijwilliger Truus op telefoonnummer: 06-192177587.

Foto: Museum Techniek met ’n Ziel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen