18.7 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- DeurneVoorbeschouwing RKSV Minor tegen SV Deurne; blauwwitten op bezoek bij lastige opponent

Voorbeschouwing RKSV Minor tegen SV Deurne; blauwwitten op bezoek bij lastige opponent

Het vaandelteam van SV Deurne reist komende zondag af naar het Zuid-Limburgse Nuth voor de krachtmeting met RKSV Minor. Op Sportpark De Kollenberg treffen de blauwwitten een tegenstander waartegen eind november in eigen huis op het nippertje een gelijkspel werd behaald.

Na een vroeg opgelopen achterstand, bracht aanvoerder Thijs Matheij de stand halverwege de eerste helft weer in evenwicht, maar nog voor de theepauze kwamen de Limburgers andermaal aan de leiding. In vervolgens een enerverende tweede helft met voldoende kansen over en weer, leek Deurne uiteindelijk af te steven op de eerste thuisnederlaag van het seizoen.

Daarbij was echter buiten Finn van der Steijn gerekend. In letterlijk de laatste aanval van de wedstrijd toonde de middenvelder zich in minuut 99 (!) na een lange voorzet het meest alert, en schoot aansluitend het speeltuig gedecideerd tegen de touwen.

Terugtrekking EHC
Doordat de KNVB eind vorige week besloot om alle wedstrijden van EHC tot nader order op te schorten, kwam RKSV Minor de voorbije speelronde niet in actie. Inmiddels heeft de voetbalbond een definitief oordeel geveld over de roemruchte Limburgse vereniging, en besloten om alle elftallen per direct uit de competitie te nemen.

Als gevolg van dit besluit zijn alle resultaten van de club uit Hoensbroek komen te vervallen, waardoor de ranglijst tamelijk is opgeschud. RKSV Minor hoefde door een eerdere nederlaag tegen EHC geen punten in te leveren, en klimt hierdoor twee plekken op de ranglijst. Deurne staat daarentegen ‘slechts’ een puntje af, en blijft zodoende zesde. Voor bijvoorbeeld Mierlo-Hout is het vonnis van de KNVB een hard gelag. De Helmonders verliezen maar liefst vier punten, en moeten hierdoor noodgedwongen de koppositie afstaan aan SV Valkenswaard.

Cruciale punten
Tegen Deurne hoopt het elftal van Guido Leunissen de opwaartse lijn van de laatste weken weer direct door te zetten. Zo boekten de Limburgers tegen respectievelijk SV Someren en BSV Limburgia een tweetal belangrijke zeges in de strijd om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Opmerkelijk genoeg was de winst op BSV Limburgia pas de eerste thuiszege in de competitie.

Met 18 punten uit zeventien gespeelde wedstrijden bekleedt RKSV Minor op dit moment een negende plek op de ranglijst. Een positie waarbij de Groen-Witten aan het einde van het seizoen zouden zijn veroordeeld tot de nacompetitie. Aanvoerder Swen Cornelissen en de Oekraïense aanvaller Daniela Tsilyk zijn met vier en zes doelpunten de meeste scorende spelers bij de gastheren. Twee van zijn treffers maakte Tsilyk eerder dit seizoen op de Kranenmortel tijdens de laatste ontmoeting tussen beide teams.

Soevereine overwinning
Afgelopen zondag won SV Deurne onder een stralend lentezonnetje met 2-1 van RKVV Volharding. Een uitslag waar na afloop niks op af te dingen viel, want met gevarieerd aanvalsspel wisten de mannen van Frank Teeuwen legio kansen bij elkaar te voetballen en waren ze beduidend de bovenliggende partij. Achteraf konden de blauwwitten zichzelf dan ook alleen maar verwijten dat het krachtverschil, mede door uitstekend keeperswerk van Bono Barten, niet verder tot uiting kwam in de score.

Afgaande op de resultaten uit het verleden heeft Deurne het over het algemeen erg lastig op bezoek bij RKSV Minor. Sinds 2015 stond de ontmoeting in de gemeente Beekdaelen vier keer op het programma en daarin was een gelijkspel in maart vorig jaar het maximale resultaat. In die ontmoeting zat het venijn hem in de staart.

Zo dachten de Limburgers in de vijfentachtigste minuut met de drie punten aan de haal te gaan, maar was die vreugde maar van korte duur. Op aangeven van Gert Swinkels was het amper een minuut later namelijk invaller Finn van der Steijn die de gelijkmaker liet aantekenen.

De aftrap is zondagmiddag om 14.30 uur en arbiter Niels Cremers heeft de leiding over het duel in Nuth.

Foto: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen