9.6 C
Deurne
vrijdag 19 april 2024
Home- DeurneIJsberen collecteren ook dit jaar voor Speuldries; ‘Traditie van 60 jaar die...

IJsberen collecteren ook dit jaar voor Speuldries; ‘Traditie van 60 jaar die we graag in ere houden’

Het is een bekend beeld aan het begin van het jaar in Deurne; als ijsberen verklede kinderen die door de straten trekken om geld in te zamelen voor de Speuldries. Dit jaar vindt de collecte plaats op zaterdag 17 februari.

Het bestuur van de speeltuin heeft besloten om de inzamelingsactie ook dit jaar door te laten gaan, maar heeft daar vanwege het nieuws over het fraudegeval bij de stichting nog wel even over na moeten denken: “Natuurlijk, er is gezien alle aandacht die er al voor de speeltuin is geweest, even getwijfeld of we het wel moeten doen. Maar om ons heen horen we vooral dat we het juist wel moeten doen.”

Fors bedrag
Stichting de Speuldries meldde in november vorig jaar dat er een fors bedrag aan het vermogen van de organisatie was onttrokken. Volgens de stichting zou dit zijn veroorzaakt door handelingen van hun eigen penningmeester.

Bij de inzamelingsactie door de ijsberen werd vorig jaar 3.300 euro opgehaald voor de gratis toegankelijke speeltuin in de St. Jozefparochie. Dat was ook de eerste keer dat donateurs digitaal een bijdrage konden geven met een QR-code. De drie voorgaande jaren kon de collecte niet doorgaan vanwege de coronapandemie.

Traditie
Kinderen die dit jaar mee willen helpen, kunnen zich nog tot 17 februari inschrijven om als ijsbeer mee op pad te gaan. “We hopen op enorm veel aanmeldingen! Deze traditie die al meer dan 60 jaar bestaat, willen we graag in ere houden”, aldus de organisatie.

De inzamelingsactie vindt plaats op zaterdag 17 februari van 9.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 15.30 uur. Deelnemers kunnen kiezen of ze mee willen collecteren in de ochtend of middag. Ook kan er op beide momenten worden meegelopen. Tijdens de inzameling wordt door de organisatie voor wat lekkers gezorgd voor alle deelnemers . Aanmelden kan door een email te sturen naar despeuldries@hotmail.com.

Lees ook: Nieuwdossier Fraude Speuldries

Foto: De Speuldries

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen