4.3 C
Deurne
dinsdag 27 februari 2024
Home- DeurneInternationaal strijkersensemble Allostasis Quartet geeft concert in Willibrorduskerk Deurne

Internationaal strijkersensemble Allostasis Quartet geeft concert in Willibrorduskerk Deurne

Op dit moment verblijven de leden van het Allostasis Quartet in Nederland vanwege hun studie aan de Fontys Academie voor de Kunsten in Tilburg, maar het strijkkwartet bestaat uit muzikanten die van oorsprong uit Portugal en IJsland komen. Zondag voeren zij het concert ‘Een nieuw begin’ uit in de Sint Willibrorduskerk aan de Markt in Deurne.

Het Allostasis Quartet wordt gevormd door Inês Meneses op de eerste viool, Samuel Fernandes op tweede viool, Mafalda Pinto op altviool en Helga María Guðmundsdóttir op cello. De leden van het kwartet ontmoetten elkaar op de academie in Tilburg en merkten dat ze een diepe passie voor ensemblespel delen. Door in hoog tempo te werken, hebben ze de door hen gewenste samenhang en balans weten te vinden.

Portugal
Violiste Inês Meneses, geboren in Portugal, volgt momenteel het eerste jaar van de Masteropleiding in Muziek. Ze maakte deel uit van verschillende orkesten zoals Artave en Aproarte, en onder meer het Famalicão Jeugdorkest. In 2022 werd ze geselecteerd om deel te nemen aan het Young Orchestra of the European String Teachers Vereniging (ESTA) in Graz, Oostenrijk.

Samuel Fernandes begon zijn vioollessen op zevenjarige leeftijd bij Vili Popovic. De volgende jaren zette hij zijn muziekstudie voort aan het Conservatório Regional de Setúbal en studeerde bij Jorge Vinhas en António Figueiredo. Later vervolgde hij zijn studie aan de Academia de Música de Santa Cecília in Lissabon, met Lígia Soares, een oud-leerling van professor Felix Andrievsky.

Mafalda Pinto is een Portugese altvioliste, geboren in 2001. Ze heeft de bachelor in Muziekoptreden aan de Aveiro Universiteit behaald onder leraar António Pereira in 2022. Momenteel volgt ze de opleiding tot Master of Music bij Emlyn Stam aan de Fontys Academie voor de Kunsten in Tilburg.

IJsland
Helga María Guðmundsdóttir is een IJslandse celliste die momenteel haar eerste masterjaar muziek volgt onder Paul Uyterlinde. In 2023 voltooide ze haar bachelor in muziekuitvoering in IJsland (Academie voor de Kunsten met Sigurður Bjarki Gunnarsson). Ze heeft gespeeld in het Sinfonia Nord en in verschillende projecten met het IJslandse Jeugdorkest in Harpa, het Jeugdorkest Gunnsteins, Camerata IUA en het Brabant Kamerorkest.

Het concert ‘Een nieuw begin’ door The Allostasis Quartet vindt op zondagmiddag 21 januari om 16.00 uur plaats in de Sint Willibrorduskerk aan de Markt in Deurne. De toegang is gratis. Na afloop kan een bij voorkeur digitale bijdrage worden gedaan om de Concertcyclus mogelijk te blijven maken.

Foto: The Allostasis Quartet

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen