11.7 C
Deurne
vrijdag 19 april 2024
Home- DeurneInschrijving geopend voor Einzelgängeroptocht; groots evenement dit jaar eindelijk in Griendtsveen

Inschrijving geopend voor Einzelgängeroptocht; groots evenement dit jaar eindelijk in Griendtsveen

De carnavalsfestiviteiten zijn voorbij, maar de optochten nog niet. Zondag 10 maart is er in Griendtsveen nog de prestigieuze Einzelgängeroptocht, die sinds 2015 in Limburg jaarlijks tijdens Halfvasten wordt gehouden. Voor Griendtsveen een grote eer dat de negende editie van dit evenement in het dorp plaatsvindt en iets waar ook al jaren op werd geaasd.

Bij de optocht die van 13.00 tot 17.00 uur door de straten van Griendtsveen trekt, is plaats voor maximaal 111 einzelgängers. Deelnemers kunnen zich aanmelden voor de tocht via dit inschrijfformulier. “Voor elke carnavalsvereniging is plek op de Einzelgängeroptocht! Naast de optocht komen er ook diverse artiesten langs, die gaan zorgen voor een gezellige middag/avond”, melden de Klotbultjes.

Het evenement wordt elk jaar gehouden in telkens een andere plaats in Limburg. Vorig jaar werd na afloop van de Einzelgängeroptocht in het Zuid-Limburgse Wijlre door wethouder Eric Beurskens van de gemeente Horst aan de Maas bekendgemaakt dat de organisatie voor 2024 officieel werd overgedragen aan De Klotbultjes uit Griendtsveen. Een beloning waar al lang op werd gewacht, want al vanaf 2020 was men bezig met promotie voeren om de Einzelgängeroptocht binnen te halen in Griendtsveen.

Eerder vond de optocht plaats in Rimburg (2x), Mechelen, Kessel-Eik, Geijsteren, Klimmen en vorig jaar in Wijlre. In 2021 werd een Einzelgänger-estaffete gehouden door heel de provincie Limburg. Bekijk hieronder de promotievideo voor de toch in Griendtsveen.

Foto: CS De Klotbultjes

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen