10.4 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneVoorbeschouwing SV Deurne tegen EHC; blauwwitten weer op het veld na twee...

Voorbeschouwing SV Deurne tegen EHC; blauwwitten weer op het veld na twee voetballoze weekenden

Na twee weekenden zonder voetbal vanwege onder meer carnaval, hervat het vaandelteam van SV Deurne aanstaande zondag de competitie met een inhaalwedstrijd tegen EHC uit het Limburgse Hoensbroek.

Enige weken geleden zorgden de winterse omstandigheden er voor dat de wedstrijd geen doorgang kon vinden en in de tussenliggende periode speelden beide ploegen ieder nog een competitiewedstrijd. Waar SV Deurne eind januari op bezoek in Brunssum tegen BSV Limburgia/Kamerland met 3-3 een doelpuntrijk gelijkspel boekte, incasseerden de Limburgers twee weken geleden in de uitwedstrijd tegen RKSV Mierlo-Hout een nipte 3-2 nederlaag.

Lastige tegenstander
Afgaande op de resultaten uit het verleden zijn de bezoekers doorgaans een lastig te bespelen tegenstander op de Kranenmortel. In slechts één van de laatste drie thuiswedstrijden tegen de Emma Hoensbroek Combinatie was een gelijkspel namelijk het maximale resultaat en de overige twee ontmoetingen eindigden in een nipte nederlaag.

Daarbij moet wel worden aangetekend dat beide clubs elkaar de voorbije jaren niet ieder seizoen in competitieverband hebben getroffen. De laatste thuisoverwinning dateert van begin mei 2013. Destijds boekte de ploeg van toenmalig hoofdtrainer Klaas Wels een spectaculaire 6-0 overwinning.

Doelman Tom Grootaers vergreep zich in die wedstrijd al vroeg aan Maarten Vos en kon daaropvolgend met rood inrukken. De toegekende penalty werd door Roy van Lokven niet benut, maar daarna was er voor de gasten geen houden meer aan en eiste een drietal Deurnese jongens die middag de hoofdrol op. Zo was spits Harm van der Steen met drie treffers het goudhaantje, maar waren ook Ronald Joosten en Jan Kuipers achtereenvolgens twee- en eenmaal trefzeker.

Mooi tandem
In de persoon van Ricardo Geurts beschikken de Limburgers over een door de wol geverfde aanvalsleider met een neusje voor de goal. Kort achter de ervaren spits zorgt Ceylan Amory vanuit het middenveld voor de nodige creatieve impulsen en scorend vermogen. Beide heren bewijzen een mooi tandem te vormen en zijn met ieder vijf doelpunten de topscorers van hun elftal.

Dit seizoen komen de mannen van Frank Teeuwen met name in eigen huis ijzersterk voor de dag. Zaak om deze lijn komende zondag door te trekken tegen EHC. Het duel tussen de twee ploegen begint zondag om 14.30 uur op Sportpark Kranenmortel en staat onder leiding van scheidsrechter Ron Huser.

Foto: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen