11.9 C
Deurne
vrijdag 24 mei 2024
Home- NeerkantMan brengt e-bike na proefritje in Neerkant niet meer terug bij fietsenwinkel

Man brengt e-bike na proefritje in Neerkant niet meer terug bij fietsenwinkel

Een man die donderdagmiddag een proefritje kwam maken met een e-bike waarin hij geïnteresseerd was, heeft deze niet meer teruggebracht. Een strop van 1500 euro voor Jules de Corte Fietsen in Neerkant waar de fietsdief toesloeg.

Het aantal gevallen van diefstal van e-bikes tijdens een proefritje is de laatste tijd flink gestegen. Fietsretailers uit heel Nederland melden dat het schering en inslag is. Zelfs het achterlaten van identificatiebewijs als borg voor de e-bike werkt vaak niet omdat na afloop in veel gevallen blijkt dat de achtergelaten ID vals is.

Proefritje
Wanneer je overgaat tot de aankoop van een e-bike wil je natuurlijk een proefritje maken, want zo’n elektrische fiets aanschaffen is niet niks. Dat snapt eigenaar Jules de Corte van de fietsenzaak in Neerkant ook. Alleen is het dan wel de bedoeling dat de e-bike na de rit wordt teruggebracht. Dat gebeurde donderdagmiddag 6 oktober in Neerkant dus niet.

Richting Meijel
Tussen 15.00 en 16.00 uur komt die middag een blanke man in de fietsenzaak binnen die een e-bike zoekt om mee naar zijn werk te fietsen. “Enkele fietsen bekeken en ik heb hem voorgesteld om twee fietsen uit te proberen, met de eerste is hij weggefietst richting Meijel en niet teruggekomen”, zegt eigenaar Jules de Corte.

Opvallende tatoeages
De gestolen fiets is een Koga damesfiets, type E de Luxe in de kleur blauw met zilver. De framehoogte van de e-bike is 59 cm en de fiets heeft 3×9 versnellingen en framenummer KGBK32806. De verdachte is een blanke man van ongeveer 1.90 meter lang en hij heeft een slank postuur. Tijdens de proefrit op donderdag droeg hij werkschoenen, een donkergrijze werkbroek, een wit T-shirt of onderhemd met korte mouwen. Hij was kaal, met wat plukjes haar op de achterkant van het hoofd en hij had opvallende tatoeages op de onderarmen.

De bestolen fietsenzaakeigenaar is op zoek naar mensen die iets opvallends hebben gezien. Bijvoorbeeld of iemand de man heeft zien fietsen op 6 oktober of dat de dief gezien is terwijl hij de fiets in een auto of bus zet. Mensen met tips kunnen bellen naar 077-4661301 of mailen naar info@julesdecortefietsen.nl.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen