8.4 C
Deurne
maandag 3 oktober 2022
Home- DeurneInspirerende laatste carnavalsmis pastoor Paul Janssen in St. Willibrorduskerk

Inspirerende laatste carnavalsmis pastoor Paul Janssen in St. Willibrorduskerk

Voor pastoor Paul Janssen was het zondagochtend de laatste keer dat hij de carnavalsmis leidde in de St. Willibrorduskerk aan de Markt. De pastoor gaat Deurne na bijna 17 jaar verlaten. Hij start op 1 juli 2022 als pastoor van de Heilige Maria parochie in Den Bosch-Rosmalen.

De inspirerende mis werd zondag vanwege corona bijgewoond door een beperkt aantal bezoekers waaronder een delegatie van carnavalsverenigingen de Peelstrekels, de Heikneuters en de Hellevègers en burgemeester Greet Buter.

Suisse Jasper Berkers
Tijdens een gedeelte van de viering droeg pastoor Paul Janssen het pak van suisse Jasper Berkers die in 1953 door het kerkbestuur werd aangesteld en vroeger zorgde voor de handhaving van de orde in de St. Willibrorduskerk. Berkers is ook te zien op het ‘Tapijt van Deurne’ dat in de kerk tentoongesteld wordt. Op het 20 meter lange wandtapijt is Jasper Berkers te zien bij de Clarinet waar hij in 1942 werd aangesteld als badmeester.

‘Dit gaan we ontzettend missen’
De eigentijdse en betrokken manier waarop Janssen mensen weet te bereiken, zal gemist worden in Deurne. “Wat een mooie inspirerende mis weer. Dank Paul Jansen voor je geweldige jarenlange inzet. Dit gaan we ontzettend missen”, laat bijvoorbeeld carnavalsvereniging de Hellevègers weten op hun Facebookpagina.

Opvolger
Paul Janssen is vanaf januari van dit jaar naast zijn werk in Deurne, al waarnemend pastoor in Den Bosch. Het bisdom is op zoek naar een opvolger die in juli de taak van Janssen in Deurne kan overnemen. “Het voelt ook een beetje alsof ik jullie in de steek laat. Ik besef dat ik veel achterlaat, een schat aan ervaringen, schatten van mensen, maar ik weet ook dat zeventien jaar lang is voor een pastoor”, zegt de vertrekkend pastoor.

Foto: Pastoor Paul Janssen/DeurneWiki

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen