14.9 C
Deurne
woensdag 29 maart 2023
Home- DeurneLokaal zangtalent gezocht; herkansing voor Ameezing Top 1300

Lokaal zangtalent gezocht; herkansing voor Ameezing Top 1300

Het evenement stond eigenlijk gepland voor november van vorig jaar maar door de coronaregels kon de Ameezing Top 1300 toen niet doorgaan. Nu de regels versoepeld zijn, gaat het concert op zondag 10 april alsnog plaatsvinden.

Tijdens deze derde editie hoopt Stichting Alegria Canta de hoeveelheid zangers en zangeressen van ongeveer honderd deelnemers van de eerste twee keer te overtreffen: “We hopen deze aantallen nu ook weer te bereiken. De liedjes die deze dag gezongen worden vertellen iets over de geschiedenis van 1300 jaar Deurne.”

70 aanmeldingen
Of je nou zingt onder de douche of bij een koor, ook jij mag meezingen bij de Ameezing Top 1300. “Op dit moment hebben we al 70 zangers en zangeressen die zich hebben aangemeld voor deze dag. Maar het zou mooi zijn als er zich nog meer mensen aanmelden”, laat de organisatie weten.

Jong en oud
Een beetje zangervaring is handig maar geen voorwaarde. Passie en zangplezier staan voorop, geeft de stichting aan: “We nodigen zowel jongeren met weinig zangervaring uit als de ervaren koorzanger die graag eens in een andere setting wil zingen. Hopelijk maakt deze dag jongeren enthousiast om zich eventueel te binden aan een koor in Deurne en omstreken.”

Zeven liedjes
Er worden op die dag zeven liedjes meerstemmig ingestudeerd die op een of andere manier betrekking hebben op 1300 jaar Deurne, waaronder Gij en Ik van Gerard van Maasakkers, Memories van Maroon 5, de rockclassic van Toto en Africa, Ik zou wel eens willen weten van Jules de Corte, Sting met Fields of gold, Sinds een dag of twee van Doe Maar en Het dorp van Wim Sonneveld.

Bladmuziek
Alle deelnemers krijgen de bladmuziek en ingezongen partijen enkele weken van tevoren toegestuurd zodat ze thuis alvast kunnen oefenen. Op de dag zelf wordt met vier dirigenten alles nog eens ingestudeerd en daarna start het concert. De muzikale leiding van deze dag is in handen van de Deurnese Dirigenten Twan Dirks, Vera Keijsers en Carolien van der Hulst en Don Henken uit Den Bosch. Nikolay Tsolov begeleidt de dag op piano.

Het concert vindt plaats op zondag 10 april in Kloosterhotel Fletcher Willibrordhaeghe in Deurne en begint om 16.30 uur. De deelnemers zullen die dag vooraf vanaf 9.30 uur al oefenen voor de uitvoering. Aanmelden kan door een mail te sturen naar ameezingtop1300@zangwerk.com. Of door te bellen naar 06-49942004.

Foto: Stichting Alegria Canta

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen