15 C
Deurne
dinsdag 24 mei 2022
Home- LiesselIntensieve veehouderij in Liessel maakt plaats voor groen landgoed

Intensieve veehouderij in Liessel maakt plaats voor groen landgoed

De plannen om op een terrein vlakbij de Monseigneur Berkvensstraat in Liessel een natuurgebied te creëren, zijn door burgemeester en wethouders van de gemeente Deurne enthousiast ontvangen. Het gaat om een landgoed met twee woningen dat gedeeltelijk toegankelijk wordt voor bezoekers met wandelpaden.

Het ED meldt dat de familie Van den Eerenbeemt op hun eigen grond het nieuwe landgoed Hazenhoeck wil ontwikkelen. Het gemeentebestuur ziet het als een positieve ontwikkeling waarmee de aanduiding ‘intensieve veehouderij’ op dat bouwvlak verdwijnt. Op de locatie is en blijft wel een agrarisch bedrijf in werking.

Mooi initiatief
Wethouder Marinus Biemans noemt het een bijzonder mooi initiatief: “Waar nu nog de bestemming intensieve veehouderij zit, komt binnen enkele jaren een (semi-)openbare overgang tussen de dorpskern en de Liesselse bossen van natuur met Schotse Hooglanders.”

Vrijetijdseconomie
Het plan is getoetst wat betreft ruimtelijke ordening en het gemeentebestuur verwacht hierin geen onoverkomelijke bezwaren. Zowel de provinciale verordening als het gemeentelijk beleid bieden volgens B&W mogelijkheden voor de realisatie van het beoogde landgoed. Ook vanuit de visie vrijetijdseconomie zou het toekomstige landgoed een goede invulling zijn gezien de kansen wat betreft vrijetijd en recreatie.

Het college heeft al onder voorwaarden ingestemd met het principeverzoek. Het is nu aan de gemeenteraad om hier een definitief besluit over te nemen.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen