Deurne
donderdag 18 april 2024
Home- DeurneKranenmortel derby met meer wissels dan doelpunten (1-1)

Kranenmortel derby met meer wissels dan doelpunten (1-1)

De sfeer zat er zaterdagavond zoals gebruikelijk bij een Kranenmortel derby meteen goed in met het vuurwerk waarmee om 18.30 uur de wedstrijd tussen SV Deurne en ZSV werd gestart. Een eerste helft met weinig kansen en vlak voor rust toch nog net de 1-0 voor de blauw-witten door een kopbal van Stefan van der Werf. Pas in de 84e minuut weet Veldpaus de gelijkmaker te maken voor ZSV die ook meteen zorgt voor de eindstand: 1-1.

De derby op het veld van SV Deurne startte met een half uur zonder echte kansen voor beide teams. Stefan van der Werf krijgt het na 35 minuten spelen wel voor elkaar om dichtbij het doel van ZSV te komen maar zoekt tevergeefs naar een ploeggenoot. Meteen daarop weet Thijs Meulendijks voor ZSV aan de andere kant een poging te doen tot het eerste doelpunt maar zijn schot gaat hard voor langs.

Scherpe voorzet
De eerste van vele wissels in de wedstrijd is voor ZSV die een geblesseerde Daan Weerts moet vervangen door Remco Leggen. Tot nu toe een nog niet echt spannende eerste helft maar vlak voor rust weet SV Deurne toch ineens leven in de brouwerij te brengen door een krachtige aanval met een scherpe voorzet van Teun Bijsterveld en aansluitende inkopper van Stefan van der Werf.

Serieuze kans
Deurne heeft na de rust nog de smaak te pakken van het eerste doelpunt en probeert een tweede goal te forceren met een kans voor Bijsterveld en Quincy Plas die de bal in de korte hoek plaatst maar de goalie van ZSV niet weet te passeren. Even daarna een serieuze kans voor Koen Kuunders van ZSV die van dichtbij schiet maar stuit op de doelman van SV Deurne en de gelijkmaker niet voor elkaar krijgt.

Grote wisselshow
Vanaf de 63e minuut begint bij beide teams de grote wisselshow met bij SV Deurne Job Steegjes die het veld verlaat en plaatsmaakt voor Siem Nijssen en bij de geel-zwarten wordt Stan van Helmond door Thijs Meulendijks afgelost. Twee minuten later opnieuw een wissel bij het team van SV Deurne waarbij Mark Kuijpers de plaats inneemt van Thijs Matheij.

Frisse wind
Ondertussen laat SV Deurne kansen op een 2-0 liggen en wordt geprobeerd met nog twee wissels een frisse wind op het veld te laten waaien. Van der Werf en Bijsterveld moeten plaatsmaken voor Van der Steen en Luwawa maar ook die weten een tweede doelpunt voor de blauw-witten niet te incasseren.

Alles of niets
In de slotfase van de wedstrijd nog een wissel, deze keer bij ZSV waar Manders het veld verlaat en Van der Heijden van de bank mag komen. Bij de Zeilbergse ploeg is het nu alles of niets, de gelijkmaker moet er komen. En die komt! Nog net voor het einde van de wedstrijd in de 84e minuut weet Ward Veldpaus de 1-1 binnen te slepen.

Foto’s: Josanne van der Heijden