22.6 C
Deurne
woensdag 24 juli 2024
Home- DeurneInwoners kunnen meepraten over toekomst De Peel

Inwoners kunnen meepraten over toekomst De Peel

Verschillende organisaties werken samen aan een vitale toekomst voor De Peel. Inwoners van de gemeenten Deurne en Asten kunnen meepraten over de plannen.

Het project is een samenwerking van de gemeenten Deurne en Asten, ZLTO, Brabantse Milieufederatie, Waterschap Aa en Maas, Waterschap Limburg, Staatsbosbeheer en de provincies Noord-Brabant en Limburg.

Uitdagingen
“Inwoners van dit waardevolle gebied willen er fijn en veilig wonen en werken. Het bijzondere landschap is in trek bij recreanten. In de Peel zijn ook zorgen. Er is gebrek aan voldoende kwalitatief goed water voor landbouw en natuur, onder andere door de droogte van de afgelopen jaren. Agrariërs vragen zich af of er nog perspectief voor ze is. Dat zijn uitdagingen die vragen om een samenhangende aanpak”, aldus de samenwerkende organisaties.

Meepraten
Ondernemers, bewoners en belangenorganisaties die een relatie hebben met de Deurnese Peel, Mariapeel of de Groote Peel kunnen op dinsdag 24 mei in Deurne meepraten over de toekomst van het gebied. Vooraf aanmelden is verplicht. De bijeenkomst vindt plaats in De Gouden Helm aan de Oude Peelstraat 3 in Helenaveen.

Foto: Waterschap Aa en Maas

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen