9.6 C
Deurne
vrijdag 19 april 2024
Home- DeurneKampioenen van Deurnese basisscholen nemen het tegen elkaar op bij Nationale Voorleeswedstrijd

Kampioenen van Deurnese basisscholen nemen het tegen elkaar op bij Nationale Voorleeswedstrijd

Voor de veertien schoolkampioenen uit groep 7 en 8 van verschillende Deurnese basisscholen, is het maandag een spannende dag. Zij mogen meedoen met de vervolgronde van de 31ste editie van De Nationale Voorleeswedstrijd.

De lokale finales worden gehouden door de Noord-Brabantse Bibliotheken. In Deurne vindt die maandag van 8.30 tot 12.30 uur plaats in het cultuurcentrum. De jury bestaat uit wethouder Riny van Rinsum van onderwijs, manager Ank Mooren van Bibliotheek Helmond-Peel en coördinator Rita Meulendijks van Bibliotheek Helmond-Peel.

De winnaars mogen zich ‘lokaal voorleeskampioen’ noemen en gaan door naar de regionale finale. Als ze die winnen, volgt de provinciale finale. De winnaar daarvan zal Noord-Brabant vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd.

Vorig jaar werd Wies van Zuijlen uit groep 8 van basisschool De Zonnebloem uit Liessel voorleeskampioen van Deurne. “Het was heel spannend om dat te doen. De zaal in het Cultuurcentrum zat best vol met alle klassen, ouders en opa’s en oma’s maar het ging goed”, vertelde Wies. Na het voorlezen in het cultuurcentrum, was ze ook te gast bij het programma Deurne Draait Door van DMG Radio en mocht Wies het weerbericht op de radio voorlezen.

Foto: Bibliotheek Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen