21.3 C
Deurne
woensdag 19 juni 2024
Home- DeurneInterview met beeldhouwer Joep Coppens en kunsthistoricus Ger Jacobs in Helmond

Interview met beeldhouwer Joep Coppens en kunsthistoricus Ger Jacobs in Helmond

Kunsthistoricus en conservator Peter Thoben gaat woensdag 15 maart bij het Helmondse Kunstlokaal42 in gesprek met beeldhouwer Joep Coppens uit Vlierden en kunsthistoricus Ger Jacobs uit Beek en Donk die een boek schreef over het leven en de kunstwerken van Coppens.

De biografie kijkt terug op de afgelopen zestig jaar waarin de Vlierdense kunstenaar 1.300 beelden in brons en hout maakte. Het boek met de titel ‘Levenslang’ werd op 22 januari in het Cultuurcentrum in Deurne gepresenteerd. Naar aanleiding van de publicatie van de biografie van beeldhouwer Joep Coppens worden de kunstenaar en auteur van het boek geïnterviewd door Peter Thoben.

Beeldmateriaal
Voorafgaand aan het dubbelinterview zal de kunsthistoricus een introductie geven en Joep Coppens aan het publiek voorstellen aan de hand van beeldmateriaal. Biograaf Ger Jacobs gaat in op de achtergrond van enkele sleutelwerken van Coppens.

Eigenzinnigheid
Thoben heeft uiteenlopende vragen klaarliggen voor de kunstenaar en auteur om nog meer te horen dan al in het omvangrijke boek van 370 bladzijden is te lezen. Van Joep Coppens wil hij ook meer te weten komen over de rol van milieu, familie, opleiding, artistieke contacten, tegenslagen, eigenzinnigheid en oud worden bij een ‘levenslang’ beeldhouwen.

Het gesprek vindt plaats op woensdag 15 maart om 21.00 uur bij Kunstlokaal42 aan de Markt 42 in Helmond. De toegang is gratis.

Lees ook: Boek over Joep Coppens; Vlierdense beeldhouwer maakte in zestig jaar 1300 kunstwerken

Foto: Joep Coppens

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen