18.9 C
Deurne
zaterdag 22 juni 2024
Home- DeurneTientallen boeren uit regio Deurne onderweg naar demonstratie in Den Haag

Tientallen boeren uit regio Deurne onderweg naar demonstratie in Den Haag

Verschillende boeren uit de regio hebben zich zaterdagochtend verzameld bij het gebouw van Voergroep Zuid in Deurne om gezamenlijk naar Den Haag te reizen om daar te demonstreren tegen onder meer de plannen om de uitstoot van stikstof te beperken en de gedwongen uitkoop van boeren in de buurt van natuurgebieden.

Daarbij worden ze ook gesteund door lokale transportbedrijven die met hun vrachtwagens meerijden naar de demonstratie die is georganiseerd door Farmers Defence Force.

Noodbevel
Hoewel er vanuit Den Haag is aangegeven dat boeren niet met hun trekkers naar het protest mogen komen, zijn zaterdagochtend toch al verschillende tractoren op wegen richting de Hofstad gezien. Uit vrees voor ongeregeldheden heeft burgemeester Jan van Zanen van Den Haag daarom een noodbevel uitgevaardigd.

Defensie
Eerder deze week liet hij al weten dat rijdende tractoren niet zijn toegestaan bij de demonstratie. Op de locatie in het Zuiderpark mogen wel maximaal twee landbouwvoertuigen staan als decor voor het protest. Den Haag heeft materieel van Defensie geleend om eventueel in te zetten als voorkomen moet worden dat tractoren Den Haag bereiken.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen