23.1 C
Deurne
donderdag 25 juli 2024
Home- DeurneRabo ClubSupport weer van start; DMG doet ook mee en hoopt op...

Rabo ClubSupport weer van start; DMG doet ook mee en hoopt op jouw steun

Rabobank Peelland Zuid wil clubs sterker en toekomstbestendig maken. Daarom organiseert de bank elk jaar Rabo ClubSupport waarmee financiële steun wordt gegeven aan verenigingen, stichtingen en andere clubs. Vanaf maandag 5 september tot en met dinsdag 27 september kunnen leden van de Rabobank weer hun stem uitbrengen en daarmee hun favoriete club steunen.

Ook DMG doet mee met Rabo ClubSupport en hoopt dat je de organisatie wilt helpen bij het verbeteren en uitbreiden van de nieuwsvoorziening die de lokale omroep van Deurne brengt. Om je een idee te geven waarom het belangrijk is om op DMG te stemmen, brengen we je de hele maand september een reeks interviews met onze vrijwilligers om je een kijkje achter de schermen te geven.

Huur
DMG brengt met ongeveer veertig vrijwilligers dagelijks het laatste nieuws uit de gemeente Deurne via radio, tv, de nieuwswebsite en de gratis DMG-app. “Hiervoor krijgen we van de gemeente jaarlijks het wettelijke minimum aan subsidie. Alleen gaat dat bedrag al voor twee derde op aan de huur van onze ruimte in het Cultuurcentrum en de rest aan kosten voor apparatuur, internetverbindingen, abonnementen, contracten met bijvoorbeeld NOS Nieuws en de afdrachten aan Buma Stemra voor de muziek die we draaien op onze radiozender”, legt secretaris Antoine Rakels van DMG uit.“

Waardering
Voor DMG zijn de opbrengsten van Rabo ClubSupport niet alleen een mooie opsteker maar ook een financiële noodzakelijkheid. “Wij hebben niet de luxe zoals lokale collega-omroepen Siris en Dit is Helmond die elk bijna vier keer zoveel subsidie krijgen als DMG. Wij moeten er echt voor vechten en ons bestaan bewijzen door een goed product te leveren dat wordt gewaardeerd en waar de gemeenschap ook het nut van inziet. Dat doen we al heel aardig met onze nieuwswebsite met meer dan 165.000 bezoeken per maand en onze radiozender die ruim 60.000 mensen per week bereikt.”

Nummer 1
Daarmee is DMG met de nieuwswebsite het nummer 1 nieuwsmedium van de regio, ook heeft DMG de best beluisterde radiozender van de regio Deurne en omgeving. “We zijn heel trots dat we dit met alleen vrijwilligers hebben weten te bereiken. Doordat ook ondernemers het bereik en de waarde van DMG inzien, kunnen we dankzij hun reclame-inkoop blijven ontwikkelen en verbeteren. Maar we willen de inwoners van de gemeente Deurne nog beter van dienst zijn, hen nog sneller en accurater op de hoogte brengen van wat er speelt in de gemeente en via meerder platformen. Daar kan een gift vanuit Rabo ClubSupport enorm aan bijdragen. Hoe meer mensen op ons stemmen, hoe meer wij kunnen doen”, vertelt Antoine Rakels van DMG.

Kijkje achter de schermen
Stemmen kan als lid van de Rabobank vanaf maandag 5 september tot en met dinsdag 27 september via de app van de Rabobank of via https://www.rabobank.nl/leden/clubsupport/stemmen. Op de pagina log je in op de Rabobank-omgeving, in het zoekvenster tik je DMG in en kun je je stem uitbrengen. De uitreiking van de bedragen vindt plaats vanaf 3 oktober.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen