13.7 C
Deurne
maandag 25 september 2023
Home- HelenaveenInwoners Helenaveen gaan zelf onderhoud openbare groenvoorziening uitvoeren

Inwoners Helenaveen gaan zelf onderhoud openbare groenvoorziening uitvoeren

Een aantal inwoners van Helenaveen gaat zelf de openbare groenvoorziening bijhouden. Hiervoor hebben KBO Helenaveen en gemeente Deurne deze week een overeenkomst getekend. Op deze manier willen de vrijwilligers er voor zorgen dat het openbaar groen er in hun dorp netjes bij ligt.

Bij de werkzaamheden gaat het om klein onderhoud als onkruid en achtergelaten afval verwijderen, het zwaardere werk zoals maaien, snoeien en graven blijft de gemeente uitvoeren.

Deurne doet ‘t
Wethouder Helm Verhees is positief over het nieuwe initiatief waar hij namens de gemeente de samenwerkingsovereenkomst voor tekende: “Dit om samen met die vrijwilligers wellicht een beter resultaat te kunnen leveren in het openbaar groen, en daar in het kader van Deurne doet ‘t, ook financieel een mooie bijdrage voor krijgen.”

Sociale binding
Het initiatief voor het groenonderhoud is genomen door KBO-bestuursleden José Gerrits en André Joosten die voor hun plan de hulp inriepen van de gemeente andere organisaties voor financiële en materiele ondersteuning. Zowel KBO-leden als niet-leden mogen meehelpen bij de activiteiten die naast een mooier aangezicht van het dorp, ook als doel hebben om de sociale binding in Helenaveen te versterken.

Foto: gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen