8.3 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- DeurneJaar cel voorwaardelijk met proeftijd van drie jaar geëist tegen Helmonder die...

Jaar cel voorwaardelijk met proeftijd van drie jaar geëist tegen Helmonder die man in rug stak in Zeilberg

Een voorwaardelijke celstraf van een jaar en een proeftijd van drie jaar hoorde de 20-jarige Helmonder maandag in de rechtbank als eis voor het met een mes steken van een man in het uitgaansgebied in de Zeilberg begin vorig jaar.

Het slachtoffer probeerde op vrijdagavond 11 februari even na 23.00 uur een ruzie op straat te sussen. De Helmonder die eerder al uit een café was gezet vanwege ongewenst gedrag, viel het slachtoffer van achteren aan en stak hem in de rug. De messteek kwam dichtbij een nier van de man uit.

Vluchten
De dader zette het na de steekpartij op een rennen en probeerde vanaf de Blasiusstraat richting de Zeilbergsestraat te vluchten. Daar werd hij door omstanders tegengehouden. Agenten konden de jongeman die het mes nog bij zich had daarna aanhouden.

Tijdens de zitting van de rechtbank in Den Bosch probeerde de advocaat van de Helmonder nog om hem te laten berechten volgens het jeugdstrafrecht, omdat zijn cliënt in bepaalde mate verstandelijk beperkt zou zijn. Maar de officier van justitie kon zich daar niet in vinden en achtte poging doodslag bewezen; een feit waar een gevangenisstraf gebruikelijk voor is.

Alcohol
Hoewel de verdachte in de rechtbank meldde dat hij inmiddels drie weken geen alcohol meer heeft gebruikt, bleek uit verklaringen van zijn moeder dat de jongeman in het verleden vaker in de problemen is geraakt door voornamelijk drankgebruik. Ook tijdens de steekpartij in 2022 was de Helmonder onder invloed van alcohol en cannabis.

Daarom eiste de officier maandag naast een jaar cel ook een proeftijd van drie jaar waarin de man geen alcohol mag nuttigen en hij een intensief begeleidingstraject moet volgen.

Foto’s: Walter van Bussel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen