8.3 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- HelenaveenOpnamen voor nieuwe bioscoopfilm Fabula met Fedja van Huêt en Anniek Pheifer...

Opnamen voor nieuwe bioscoopfilm Fabula met Fedja van Huêt en Anniek Pheifer in Helenaveen

In het anders vrij rustige Helenaveen, is het er deze dinsdag een grote drukte met verschillende bestelbusjes, vrachtwagens, cameracrews en acteurs. Het dorp is van 28 tot en met 30 november het decor voor de opnamen van de nieuwe film Fabula die in 2025 in de bioscopen gaat draaien.

De hoofdrollen worden gespeeld door bekende Nederlandse acteurs als Fedja van Huêt, Sezgin Gülec en Anniek Pheifer en de film is geheel in Limburgs dialect gesproken.

Drugsdeal
In deze zwarte komedie van regisseur Michiel ten Horn wordt het verhaal verteld van de Limburgse crimineel Jos. Een drugsdeal loopt volledig fout en in een zoektocht naar een oplossing moet hij zich banen door een magische wereld, waarin fictie en realiteit elkaar afwisselen.

Eerder deze maand filmde Ten Horn voor de film onder meer in de Limburgse mergelgroeve van Kanne in de Belgische gemeente Riemst. Verschillende typisch Limburgse dingen komen in de film aan de orde, zoals het landschap, de vele mythen, volksverhalen en natuurlijk carnaval.

Aanmodderfakker
Het is voor regisseur Michiel ten Horn zijn vierde speelfilm. Hij regisseerde ook Ontmaagding van Eva van End, Hotel Sinestra en Aanmodderfakker. Met die laatste film won hij drie Gouden Kalveren, waaronder die voor ‘Beste Film’.

Foto’s: Dorpsraad Helenaveen

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen