27.8 C
Deurne
donderdag 18 juli 2024
Home- ZeilbergJack Leenders uitgeroepen tot erelid Cornelius Genootschap Zeilberg bij drukbezochte openluchtmis

Jack Leenders uitgeroepen tot erelid Cornelius Genootschap Zeilberg bij drukbezochte openluchtmis

De Cornelius openluchtmis werd afgelopen zondag in de Zeilberg weer druk bezocht. Bezoekers waren blij de unieke sfeervolle Corneliustraditie weer bij te kunnen wonen nadat de bijeenkomst eerder niet door kon gaan vanwege corona. Direct na de mis werd Jack Leenders verrast met de titel erelid van het Cornelius Genootschap Zeilberg.

De organisatie is tevreden over het verloop van de openluchtmis zondag. “Het Cornelius Genootschap Zeilberg kijkt met trots terug op een mooie, drukbezochte openluchtmis waar alle aanwezige kinderen door pastoor Janssen met de Cornelius relikwie werden gezegend.”

Lange traditie
De openluchtmis heeft een lange traditie in de Zeilberg en het Cornelius Genootschap probeert voorzichtig met de tijd mee te bewegen. Er wordt elk jaar weer naar nieuwe mogelijkheden en aanknopingspunten gezocht om nog beter in te kunnen spelen op de bezoekers van de mis.

Iedereen is welkom
Bij de bijeenkomst in Zeilberg is iedereen is welkom, geeft de organisatie aan: “Gelovig of niet gelovig, de rustzoeker, de kaarsopsteker, Godzoeker, pelgrim, kerkganger of toevallige passant. Iedereen die op één of andere manier verbondenheid, troost of bemoediging zoekt, is meer dan welkom.”

Dankbaarheid
De sfeervolle openluchtmis stond dit keer in het teken van ‘dankbaarheid’, maar ook was er aandacht voor de coronapandemie en de oorlog in Oekraïne. De mis werd dit jaar voor de laatste keer voorgegaan door pastoor Paul Janssen. Hij werd geassisteerd door diaken Bart Jansen. De muzikale omlijsting was in handen van ‘The Music Man’ Manfred Spiller.

Corneliusbidprentje
“Het coronavirus heeft de afgelopen jaren een ongelooflijke zware wissel getrokken op onze samenleving. De oorlog in Oekraïne laat zien dat er dagelijks vele onnodige oorlogs- en burgerslachtoffers vallen en mensenrechten grof geschonden worden”, meldt het Genootschap. Daarom hebben ze dit jaar een speciaal Corneliusbidprentje samengesteld waarin beide onderwerpen aandacht krijgen.

Erelid
Aansluitend aan de mis werd Jack Leenders uitgeroepen tot erelid van het Cornelius Genootschap Zeilberg. Jack hoorde de loftuiting beduusd aan en was meer dan verrast. Volgens de organisatie heeft Jack zich vele jaren belangeloos ingezet voor verschillende verenigingen, kerkbestuur en dorpsraad.

Positief en bescheiden
Ook maakt hij van belangrijke dorpsgebeurtenissen prachtige foto’s. Het is iemand die nooit in de spotlights wil staan en liever achter de schermen blijft en daar dan heel veel werk verzet. Jack is een altijd positief en een bescheiden inspirator voor vrijwilligers. Het nieuwe erelid kreeg een oorkonde en een beeldje van keramiek uitgereikt.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen