12.7 C
Deurne
donderdag 30 maart 2023
Home- DeurneJacques Vriens brengt sprookjes tot leven in de Wieger

Jacques Vriens brengt sprookjes tot leven in de Wieger

In de museumtuin van de Wieger staat Jacques Vriens zondag 15 augustus op het podium. Hij zal daar twee sprookjes gaan spelen. De verhalen ‘De wolf en de zeven geitjes’ en ‘De twaalf broers” komen uit zijn sprookjesboek ‘Grootmoeders grote oren’.

Om 14.00 begint deze familievoorstelling, waar spanning en humor elkaar afwisselen. De theater-vertelling is bedoeld voor kinderen vanaf 5 jaar en natuurlijk ook hun (groot)ouders. Toegangskaarten voor deze voorstelling zijn te reserveren via de website van het museum.

Meester-verteller
Wie Jacques Vriens kent, weet waarschijnlijk dat hij niet alleen een schrijver is, maar ook een meester-verteller. Ook speelt hij al vanaf zijn vroege jeugd toneel. Toen hij 8 jaar was verzon hij samen met zijn vriendjes verhalen en gaven ze in het toneelzaaltje van het hotel van zijn ouders al voorstellingen voor de kinderen uit de buurt. Daarna zette deze passie voor schrijven en toneel zich voort en maakte hij naar aanleiding van zijn boek ‘Grootmoeders grote oren’, deze theatervoorstelling.

Zingende wolf
In het sprookje ‘De wolf en de zeven geitjes’, dat Jacques vertelt en speelt, gaat de onhandige wolf zingen. In het andere sprookje ‘De twaalf broers” wil de koning na twaalf zonen, ook weleens een meisje.

Foto: archief DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen