-1.8 C
Deurne
zaterdag 10 december 2022
Home- DeurneLeo Cuijpers stopt na ruim elf jaar als fractievoorzitter CDA Deurne

Leo Cuijpers stopt na ruim elf jaar als fractievoorzitter CDA Deurne

CDA Deurne gaat door onder de vlag van de landelijke partij, maar wel met een nieuwe leider. De 54-jarige Leo Cuijpers stopt na ruim elf jaar als fractievoorzitter. Hij wordt opgevolgd door Benny Munsters (39).

In juni nam de Deurnese afdeling afstand van de landelijke CDA-fractie, vanwege een ‘aaneenrijging van incidenten’. Cuijpers doelde toen onder meer op hoe de partij om is gegaan met het kritische Kamerlid Pieter Omtzigt.

Onvrede
Toch is de onvrede over de koers van het CDA niet de reden dat Cuijpers nu een stap terug doet. “Ik vervul deze rol al ruim elf jaar. We hebben een goed team. Nu is een mooi moment om van kopman te wisselen. Het is goed dat er nieuw bloed op deze plek komt”, vertelt hij zaterdagochtend in Deurne Draait Door op DMG radio. Toch is de boosheid over de gang van zaken binnen de landelijke fractie nog niet weg. “Ik vind nog steeds dat er echt dingen anders moeten. Er moet nu iets gebeuren.”

Coachende rol
Cuijpers gaat binnen CDA Deurne een coachende rol vervullen. “Ik heb tijdens mijn fractievoorzitterschap veel ervaring opgedaan en heb veel dossiers in mijn hoofd zitten. Die kennis wil ik zeker niet verloren laten gaan.”

Hoogtepunten
Op de vraag wat de hoogtepunten zijn uit zijn periode als CDA-fractievoorzitter moet Cuijpers het antwoord schuldig blijven. “Dat is een hele moeilijke vraag. Er zijn in de loop der jaren zoveel onderwerpen voorbijgekomen. Ook punten waar wij het niet zo mee eens waren.” Hij doelt onder meer op de verbouwing van het gemeentehuis. “Als je ziet hoeveel geld daar nu ingestoken gaat worden. Dat geld hadden wij liever aan andere zaken voor Deurne besteed.”

Foto: Archief DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen