9 C
Deurne
maandag 3 oktober 2022
Home- ZeilbergJanine Rongen volgende seizoen nieuwe trainer eerste vrouwenteam ZSV

Janine Rongen volgende seizoen nieuwe trainer eerste vrouwenteam ZSV

In het nieuwe seizoen (2022-2023) gaat Janine Rongen (36) aan de slag als hoofdtrainer van ZSV VR1. Ze heeft zelf gevoetbald bij de jeugd en VR1 van SV Venray en is al sinds haar tienerjaren als trainster actief voor onder meer de jeugd van SV Venray en de KNVB regio zuid, waar ze speelsters in Limburg, Brabant en Zeeland trainde.

Haar meest recente trainer-klus was bij het eerste vrouwenteam van UDI ’19 in Uden. Hier is ze met haar speelsters via de nacompetitie gepromoveerd van de derde naar de tweede klasse en kampioen geworden, waarna zij nu uitkomen in de eerste klasse.

Ervaren trainer
Na vijf seizoenen bij UDI ’19 maakt Rongen nu met ingang van het volgende seizoen de overstap naar ZSV. “Janine stond al langer op het verlanglijstje als trainer voor onze vrouwen en we zijn daarom heel blij en trots dat we deze goede en ervaren trainer voor ZSV hebben kunnen vastleggen”, laat de Zeilbergse club weten. Theo van der Kant blijft actief als assistent-trainer voor VR1.

Ambities
Het bestuur van ZSV is enthousiast over de komst van Rongen: “Met het aanstellen van Janine Rongen willen we als bestuur de met het meiden- en vrouwenvoetbal bij ZSV ingeslagen weg, verder vervolgen en een impuls geven. Om zo de ambities die we hebben met onze VR1 en het vrouwenvoetbal bij ZSV te kunnen realiseren.”

Janine Rongen is naast voetbaltrainer ook docent wiskunde en woont samen in Venray en heeft een dochter van 10 jaar en een zoon van 8 jaar oud.

Foto: ZSV

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen